لیزر موهای زائد بدن و نکاتی که تا به حال نمیدانستید

حفظ سلامتی و بهداشت بدن همیشه ۲ عامل پر اهمیت در جوامع امروز بوده است. یکی از راههای رعایت و حفظ نظافت و آراستگی، اصلاح موهای زائد صورت و بدن است.
روشهای متعددی برای حذف موهای زائد وجود دارد. امروزه یکی از بهترین و پرطرفدارترین روشها برای حدف موهای زائد، استفاده از لیزر است. لیزر موهای زائد بدن به دلیل اینکه منجر به حذف دائمی موهای زائد میشود، کار را برای افراد راحت کرده است. در ادامه، بیشتر راجع به چیستی و چگونگی لیزر موهای زائد بدن صحبت میکنیم.
مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز لیزر در شمال تهران
لیزر موهای زائد بدن چیست؟
این که بدانیم، لیزر چیست و دستگاههای لیزر چطور کار می کنند، به انتخاب متد و روش لیزر شما کمک میکند. درواقع لیزر نوعی تکنولوژی است که پرتوهای نوری با طول موجهای مشخص و فرکانس خاص را متمرکز میکند. علت افزایش انرژی و قدرت پرتوها در این روش از رفع موهای زائد، هم فاز شدن فوتونهای نوری(ذرات نور) توسط دستگاه الکترونیکی است.
جالب است بدانید، از لیزر در صنعتهای مختلفی از جمله فعالیتهای پزشکی مثل جراحی چشم و شکستن سنگ کلیه، خدمات چاپ و برش هم استفاده میشود.
دستگاه لیزر موهای زائد بدن ، به نحوی تولید و طراحی شده که آسیب انتخابی دارند. به این منظور که پرتوهای نوری لیزر موهای زائد بدن، مستقیما بر روی فولیکولهای مو اثر گذاشته و باعث خراش یا آسیب به سطح پوست نمیشود.
مطلب پیشنهادی: بهترین مراکز لیزر تهران
آیا لیزر موهای زائد بدن درد دارد؟
عوامل متعددی در ایجاد درد هنگام انجام لیزر موهای زائد بدن تاثیرگذار است. عواملی مثل:
- تایپ پوستی و رنگ پوست شما.
- عدم استفاده از کولینگ مناسب.
- توان و انرژی نوری که از لیزر خارج میشود.
اما در حالت کلی درد لیزر موهای زائد بدن در حقیقت یک درد سطحی از نوع یک است که ماندگاری زیادی نداشته و لحظهای میباشد. این درد اصولا به علت سوختگی سطحی پوست و تحریک عصبهای زیر پوستی است نه درد ناشی از فشار یا وارد شدن جسم خارجی به درون بدن.
علت سوختگی سطحی پوست بدن در هنگام لیزر موهای زائد بدن، تابش امواج نوری در طول موج های فروسرخ است. اشعه لیزر به صورت ثابت به پوست و موهای بدن تابیده میشود. انرژی این نور توسط رنگدانههای مو یا همان ملانین جذب میشوند. نکتهی اصلی اینجاست که پوست هم دارای رنگ دانههای ملانین است.
بنابراین، بخشی از انرژی لیزر که توسط ملانینهای پوست جذب شده است باعث احساس سوختگی در سطح پوست میشود. اما در صورتی که موارد بالا رعایت شود، این درد نیز به حداقل خود میرسد. با جذب ملانینهای پوست، آثار سوختگی بر روی پوست ظاهر میشود.
مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز لیزر در شرق تهران
لیزر موهای زائد بدن چند جلسه است؟
به طورکلی تعداد جلسات لازم برای تکمیل دورهی درمان چیزی حدود ۶ الی ۸ جلسه میباشد،اما از آن جا که بدن هر شخص با دیگری متفاوت است و تاثیر عوامل بیولوژیکی را نمیتوان نادیده گرفت. تعداد جلسات را نمی شود به طور قطعی اعلام کرد. درواقع بررسیهای لازم برای تعیین تعداد جلسات باید توسط پزشک معالج صورت بگیرد.
از دیگر عواملی که بر تعداد جلسات تاثیر دارد، نوع و مدل دستگاههای لیزر موهای زائد بدن است. در نتیجه هر فرد برای رسیدن به نتیجهی مطلوب خود باید تعداد جلسات متفاوتی را سپری کند.
عوارض لیزر موهای زائد بدن
در کنار مزایای بیشماری که برای لیزر موهای زائد بدن وجود دارد، در این قسمت میخواهیم به برخی از عوارض و معایب لیزر موهای زائد بدن اشاره کنیم.
با انجام لیزر موهای زائد بدن یا روشهای دیگر زیبایی که به صورت نیمه تهاجمی هستند، به دلیل اینکه در ساختار طبیعی بدن تغییر ایجاد میکنند طبیعی است که بدن به این تغییرات واکنش نشان دهد. عوارض طبیعی لیزر موهای زائد عوارضی هستند از جمله:
- درد اندک و کوتاه مدت
- التهاب و تورم و قرمزی پوست
- پوسته پوسته شدن پوست بدن
این عوارض معمولا مقطعی هستند و خیلی زود به حالت طبیعی خود برمیگردند.
عوارضی مثل تغییر رنگ پوست و ایجاد اسکارهای پوستی، از جمله عوارضی هستند که رفع آن را باید جدی بگیرید. عوارض حاد لیزر موهای زائد بدن، معمولا ناشی از خطاهای درمانی هستند که به ندرت اتفاق میافتند. به طور کلی لیزر موهای زائد در مقایسه با دیگر روشها برای حذف موهای زائد، روشی بسیار امن بوده و عوارض جانبی جدی ندارند.
مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز لیزر در غرب تهران
قبل از لیزر موهای زائد چه باید کرد؟
اگر برای حدف موهای زائد خود، لیزر موهای زائد را انتخاب کردهاید، بهتر است از اقداماتی که با انجام آنها به نتیجهی بهتری میرسید، آگاه باشید.
در ادامه به برخی از این اقدامات اشاره میکنیم:
- یک روز قبل از نوبت لیزر موهای زائد بدن خود، ناحیهی مورد نظر را با ژیلت شیو کنید به طوری که هیچ اثری از مو بر روی پوست باقی نماند.
- از یک هفته تا ۳ روز قبل از انجام لیزر در معرض مستقیم نور خورشید باشید.
- اگر یک هفته پیش از لیزر موهای زائد بدن ، از مواد لایه بردار استفاده کردید،از رفتن به جلسهی لیزر خودداری کنید.
- حداقل سه هفته از حذف موهای زائد به روشهایی که روی ریشهی مو اثر میگذارند، گذشته باشد تا جلسهی لیزر موثری داشته باشید.
- در صورتی که آستانهی درد پایینی دارید، نیم ساعت قبل از انجام لیزر از پمادهای بیحسی استفاده کنید.
مراقبت ها بعد از لیزر موهای زائد
از جمله اقداماتی که بعد از انجام لیزر موهای زائد ، مراقبت از پوست بعد از انجام لیزر است. به همین منظور در ادامه چندین مورد برای چگونگی مراقبت بعد از لیزر موهای زائد ذکر میکنیم:
- تا ۲۴ساعت بعد از انجام لیزر حمام نرفته و سطح پوست لیزر شده را گرم نکنید.
- استفاده از کرم ضد آفتاب به طور مداوم بعد از انجام لیزر از ضروریات میباشد.
- اگر پوست شما دچار سوختگی و یا تاول زدگی شده بود، به آن دست نزنید و تحت نظر دکتر از داروی مناسب برای بهبود پوست خود استفاده کنید.
- بعد از لیزر از انجام روشهای شیمیایی و لایهبرداری پوست خودداری کنید.
- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید تا حدامکان بپرهیزید.
هزینه لیزر مو های زائد بدن
در گذشته هزینههای لیزر به تعداد شاتها بستگی داشت، اما امروزه سیاستهای قیمتگذاری بر پایهی عوامل مختلفی تعیین شده و متغیر است. به طور کلی سه عامل بر هزینهی لیزر تاثیرگذار است، عواملی مثل:
- دستگاه لیزر
- تبحر و تجربه ی کادر درمانی و اپراتور دستگاه لیزر
- وسعت ناحیهی تحت درمان
به همین خاطر نمیتوان به صورت دقیق هزینههای لیزر موهای زائد بدن را مشخص نمود، چرا که با توجه به عواملی که بالاتر بررسی کردیم هر کلینیک تعرفهی خاص خودش را دارد.
کلام آخر
اگر به فکر حذف موهای زائد خود به روش لیزر هستید، بهتر است با بالا بردن اطلاعات خود از چیستی و چگونگی عملکرد دستگاه های لیزر موهای زائد بدن، بهترین دستگاه را با توجه به طیف رنگ پوست و مو انتخاب کنید و مراقبتهای قبل و بعد از لیزر را فراموش نکنید. امیدواریم که با این مقاله در زیباشیم به شما کمکی موثر کرده باشیم.
سوالات متداول
با توجه به اینکه برای کدام ناحیه از بدنتان قرار است لیزر انجام دهید مدت زمان هر جلسه متفاوت است اما به طور کلی برای کل بدن حدود نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان میبرد
با توجه به حساسیت دوران بارداری بهتر است هرچه بیشتر جوانب احتیاط رعایت شود، اما اگر اصرار به انجام لیزر در این دوران دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید. هر جلسه از لیزر چقدر طول میکشد؟
آیا زنان در دوران بارداری میتوانند لیزر انجام بدهند؟