عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

برای خیلی از افراد سوال است که عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ به طور کلی اگر تمام کارهایی که بر روی دندان و یا هر چیز دیگری که انجام میدهیم به دست بهترین متخصصین ایمپلنت نباشد، امکان بروز مشکلات را خواهیم داشت. بیشتر جراحی‌ها مانند ایمپلنت دندان در صورت انجام نادرست عوارض‌هایی را دارند که در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

معایب و عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

همانطور که در مقاله‌های قبل تر به آن اشاره نمودیم، ایمپلنت دندان یکی از روش های بسیار مناسب جهت جایگزینی دندان از دست رفته است که عوارض ایمپلنت دندان هم بهتر است با آن آشنا شوید. قبل از آن، بهترین متخصص ایمپلنت با استفاده از بی‌حسی موضعی لثه را برش داده و سوراخی را در فک ایجاد میکند.

پس از آن پایه فلزی ایمپلنت را در استخوان قرار داده و پس از چند ماه شاهد رشد استخوان اطراف پایه خواهید بود، همین امر سبب میگردد تا پایه‌ای که در داخل استخوان قرار گرفته، محکم شود.

معایب و عوارض ایمپلنت دندان

 برای زیبایی یک روکش بر روی آن قرار داده تا این دندان نیز همانند دندان‌های طبیعی باشد. هنگامی که از این روش برای دندان‌ها استفاده میکنید، میتوانید به آسانی غذا را بجوید. البته نکته‌ای که باید به آن توجه نمایید این است که برخی از این عوارض کوتاه مدت و برخی دیگر بلند مدت میباشند و در صورت طولانی بودن عوارض باید به پزشک مربوطه مراجعه نمایبد. 

عوارض شایع ایمپلنت دندان

عوارض شایع ایمپلنت دندان طوری است که اگر برطرف نشود، باید به پزشک خود مراجعه کنید. در ادامه برخی از این موارد را توضیح می دهیم:

عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان از شایع ترین مواردی است که بعد از جراحی ایمپلنت دندان به وجود می آید. عفونت های باکتری در لثه ها به همراه آنتی بیوتیک درمان می شود. در صورتی که عفونت دندان ایجاد شود. دندانپزشک مربوطه باید ایمپلنت را به طور کل بردارد. بعد از خارج شدن ایمپلنت، پیوند استخوان انجام می شود.

پیشنهاد مطالعه: قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

شل شدن ایمپلنت دندان

از دیگر عوارض میتوان به شل شدن ایمپلنت دندان اشاره نمود. این مورد زمانی مشاهده میشود که  ایمپلنت با استخوان ترکیب نمیشود. در این صورت پزشک متخصص دندانپزشک باید ایمپلنت را خارج کند و پس از بهبود ناحیه ایمپلنت، کاشت دندان را دوباره آغاز نماید.

عوارض شایع ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت نامناسب

قبل از انجام ایمپلنت حتما بررسی‌های لازم خود را برای انتخاب پزشک مربوطه انجام دهید زیرا در صورت انتخاب یک پزشک بی تجربه، عواقب جبران ناپذیری را تجربه خواهید کرد.

کاهش حجم لثه

در این مرحله امکان دارد پس از کاشت ایمپلنت، بافت لثه شروع به عقب نشینی کند، همین امر باعث میگردد تا ناحیه ملتهب و دچار درد شود. در این صورت حتما باید به پزشک خود مراجعه نمایید تا تشدید صورت نگیرد.

آسیب بافتی

این مورد زمانی مشاهده میشود که دندانپزشک ناخواسته ایمپلنت را نزدیک عصب قرار میدهد. همین امر سبب درد، سوزن سوزن و حتی بی‌حسی میگردد. باید بگوییم این عارضه کوتاه مدت بوده و پس از مدتی برطرف میگردد. در برخی از مواقع عوارض طولانی مدت است. در صورتی که مشکل عصبی یا بافتی دارید حتما به پزشک مراجعه نمایید. تا این مشکل سریعا برطرف گردد. از علائم آسیب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سوزن سوزن شدن در لثه
  • درد و ناراحتی مداوم
  • نزدیک چانه، لب پایین و اطراف ایمپلنت بی‌حس میگردد.

عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان

از عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان که برای تعداد کمی از افراد اتفاق می‌افتد و در صورت تشدید این موارد حتما باید به پزشک دندانپزشک اطلاع دهید.

عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان

مشکلات سینوسی

مشکلات سینوسی از عوارض شایع بوده که در صورت قرار گیری ایمپلنت در فک بالا مشاهده میگردد. در این مورد سینوس‌ها ملتهب شده و بیمار را آزار میدهد، در صورت مشاهده این موارد حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید. از علائم سینوزیت عبارتند از:

  • بوی بد دهان
  • سردرد سینوسی
  • کیپ شدن بینی
  • به وجود آمدن مخاط بینی سبز و یا زرد
  • افزایش دمای بدن
  • کم شدن حس بویایی
  • دندان درد

سوراخ شدن بافت اطراف

سوراخ شدن بافت اطراف در طول جراحی اتفاق می‌افتد. این آسیب‌ها شامل سوراخ شدن سینوس، لب، صفحه زبانی و یا لثه میباشد. هرکدام از این آسیب‌ها عوارض خاصی داشته و عفونت را افزایش میدهند.

جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان

جهت جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان باید نکات زیر را رعایت نمایید:

جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان

انجام توصیه های دندانپزشک

توصیه های دندانپزشک میتواند به شما کمک بسیاری کند تا بتوانید با خیالی راحت روند درمان خود را انجام دهید.

درمان توسط متخصص ایمپلنت

در صورت درمان توسط متخصص ایمپلنت این اطمینان برایتان حاصل میگردد تا هیچ عوارضی را تجربه نکنید و در کوتاه مدت بتوانید یک دندان زیبا داشته باشید.

استفاده از رژیم غذایی مناسب

استفاده از رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف نوشیدنی های الکلی، گازدار و غیره سبب بروز عفونت میشود. پس در دوران بهبودی حتما رژیم مناسبی را داشته باشید.

ترک دخانیات

در هنگام انجام ایمپلنت حتما از استفاده دخانیات خودداری نمایید، زیرا استفاده از آن سبب بروز عفونت میگردد.

مراجعه به کلینیک دندانپزشکی

بهتر است چند وقت یکبار جهت بررسی شرایط دندانی خود به پزشک متخصص مراجعه نمایید. تا دندان های شما را مورد بررسی قرار دهند.

نتیجه گیری عوارض ایمپلنت

ایمپلنت دندان یکی از روش های بسیار پایدار و موثر جهت جایگزین نمودن دندان های نداشته و آسیب دیده است. فقط نکته ای که باید به آن اشاره نمود این است که برای انجام این جراحی حتما بررسی های لازم را برای بهترین متخصص ایمپلنت تهران انجام دهید تا بتوانید بهترین نتیجه را از عملکرد خود داشته باشید. در صورتی که بررسی های لازم را برای دکتر دندانپزشک نداشته باشید، با عوارض های جبران ناپذیری روبرو خواهید بود. امیدوارم مقاله عوارض ایمپلنت دندان برایتان مفید بوده باشد.

سوالات متداول

چگونه از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از عوارض ایمپلنت دندان حتما باید دندانپزشک باتجربه ای را انتخاب نمایید. گاهی این امکان وجود دارد که جراح مورد نظر، اشتباهی را در حین جراحی انجام دهد. با انجام نکات مراقبتی میتوانید از بروز هرگونه عفونت پیشگیری نمایید.

چه افرادی دچار عوارض ایمپلنت دندان میشوند؟

برخی از افراد هستند که پس از جراحی دچار عوارض ایمپلنت دندان میشوند. این عوارض شامل: عفونت، شل شدن ایمپلنت و غیره میباشد کنه به تجربه دندانپزشک بستگی دارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *