ایمپلنت دیجیتال چیست؟ + کاربرد و هزینه

چنان­چه به دلیل از دست دادن یک یا چند دندان، زیبایی لبخند شما از بین رفته و اعتماد به نفستان کاهش پیدا کرده است؛ نگران نباشید. امروزه به واسطه پیشرفت علم دندانپزشکی روش ­های مدرن زیادی برای جایگزین کردن دندان­ های از دست رفته ایجاد شده است. یکی از این روش­ ها، ایمپلنت دیجیتال است که جدیدترین نوع ایمپلنت دندان نیز به شمار می­رود. ممکن است پس از شنیدن نام این روش جدید، این سوال برای شما ایجاد شود که ایمپلنت دیجیتال چیست؟ چگونه انجام می­شود و چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

ایمپلنت دیجیتال یکی از بهترین نمونه ­های به کارگیری فناوری دیجیتال در زمینه دندانپزشکی محسوب می­شود. ما در این مقاله به شما می­گوییم که ایمپلنت دیجیتال چیست؟ و فرایند انجام آن چگونه است؛ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهیم خواند نمایش

آشنایی با ایمپلنت دیجیتال

بسیاری از افراد که مایل به استفاده از روش ایمپلنت دندان هستند؛ به دلیل اینکه از جراحی و درد آن می­ترسند، سراغ این روش درمانی نمی­روند؛ ایمپلنت دیجیتال دندان برای این­گونه افراد یک روش فوق العاده به شمار می­رود. استفاده از فناوری در حوزه دندانپزشکی روز به روز گسترده ­تر می شود. طبق نظرسنجی­ های صورت گرفته، افرادی که از روش ایمپلنت دیجیتال استفاده کرده­ اند، نسبت به بیمارانی که از روش­ های سنتی ایمپلنت دندان استفاده کرده ­اند، رضایت بیشتری دارند. در ادامه به اینکه ایمپلنت دیجیتال چیست؟ می ­پردازیم.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟

ایمپلنت دیجیتال نوعی روش مدرن برای ایمپلنت دندان است که با استفاده از فناوری دیجیتالی انجام می­شود. در این روش شرایط استخوان فک با استفاده از مدل­ سازی کامپیوتری سه بعدی بررسی می­شود و کاشت ایمپلنت با حداقل میزان برش انجام می­گیرد. این روش تهاجم کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی داشته و با درد و خونریزی کمتری همراه است. همچنین به دلیل میزان کم برش نیازی به بخیه و دوره نقاهت طولانی ندارد.

پیشنهاد برای مطالعه: بهترین متخصص ایمپلنت

ایمپلنت دیجیتال دندان چگونه انجام می­شود؟

پس از اینکه دانستید ایمپلنت دیجیتال چیست؟ لازم است با نحوه چگونگی انجام آن آشنا شوید. برای انجام ایمپلنت دیجیتال به مدل سازی کامپیوتری نیاز داریم. در این روش مدرن، ابتدا با استفاده از فناوری مدل سازی سه بعدی، موقعیت رشته­ های عصبی و استخوان فک توسط متخصص ایمپلنت، بررسی می­شود. با استفاده از اطلاعات به دست آمده، پزشک می­تواند در مورد نحوه شکاف برای کاشت ایمپلنت دندان تصمیم بگیرد و این کار را با کمترین میزان شکاف و حداقل آسیب به فک و دندان­ های مجاور، انجام دهد.

در این روش، پس از قالب­گیری از فک، ایمپلنت در لابراتوار ساخته می­شود و پس از آماده شدن در داخل لثه جای­گذاری می­شود. در قسمت پایه ایمپلنت از موادی نظیر کلسیم فسفات استفاده می شود، که موجب افزایش سرعت جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک خواهد شد.

آیا ایمپلنت دیجیتال نسبت به دیگر جراحی ­های کاشت دندان درد کمتری دارد؟

به دلیل اینکه در روش ایمپلنت دیجیتال، کاشت ایمپلنت با حداقل برش و بخیه صورت می­گیرد؛ در نتیجه دارای زمان نقاهت کوتاهی بوده و درد و ناراحتی کمتری به همراه دارد. در این روش استفاده از فناوری دیجیتال و دستگاه­ های پیشرفته منجر به بالا رفتن دقت درمان شده و برای بررسی وضعیت استخوان فک و عصب دندان، تصویربرداری­ های سه بعدی انجام می­ شود. به همین خاطر برش به کمترین میزان ممکن می­رسد و سوراخی که برای جایگذار ایمپلنت ایجاد می­شود، خیلی کوچک است؛ به همین دلیل درد و خونریزی کمتری دارد.

نحوه ساخت ایمپلنت دندان دیجیتال چگونه است؟

نحوه ساخت ایمپلنت دندان دیجیتال نسبت به روش سنتی، ساده‌تر و کوتاه‌تر است. در روش ایمپلنت دیجیتال، پس از ‌‌‌قالب‌گیری دیجیتالی که انجام آن توسط یک اسکنر دیجیتال صورت می­گیرد؛ قالب جهت ساختن ایمپلنت به لابراتوار ارسال می­شود.

همچنین لابراتوار پس از تحویل گرفتن اطلاعات ایمپلنت دیجیتال، شروع به طراحی و ساخت استنت جراحی می­نماید. این استنت جراحی فقط مخصوص همان فرد ساخته می­شود و پس از استریل شدن، هنگام جای­گذاری ایمپلنت در فک، بر روی فک و دندان ­ها قرار می­گیرد و با کمک آن متخصص ایمپلنت میتواند محل دقیق جای­گذاری ایمپلنت را تشخیص دهد.

به علاوه لابراتوار ایمپلنت دیجیتالی اقدام به ساختن روکش موقت یا دائم می­کند و پس از کاشت ایمپلنت، روکش دندان بر روی ایمپلنت نصب می­شود. توجه داشته باشید که روکش ایمپلنت پس از قالب‌گیری و با استفاده از قالب، به وسیله لابراتوار به‌صورت دیجیتال تهیه می­شود.

مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان

مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان

مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان به شرح زیر می باشد:

تهیه اسکن سه‌بعدی فک

پیش از هر اقدامی برای ایمپلنت دیجیتال، سیتی اسکن فک یا CBCT از فک و دندان­ های شما تهیه می­شود. با استفاده از این عکس وضعیت دقیق دندان‌ها و فک مشخص می­شود.

اسکن یا قالب‌گیری از فک برای طراحی راهنمای جراحی

در این مرحله با استفاده از اطلاعات اسکنر، راهنمای جراحی بر اساس شناخت بافت لثه و موقعیت دقیق دندان‌های مجاور طراحی می­شود. متخصص ایمپلنت با قرار دادن این راهنمای جراحی بر روی فک بیمار، قسمت ­هایی که باید دریل شده و استخوان فک برای جای­گذاری ایمپلنت تراشیده شود، با دقت بالا تشخیص می­دهد.

کاشت فیکسچر ایمپلنت دیجیتال دندان

متخصص ایمپلنت در این مرحله، راهنمای جراحی را بر روی فک بیمار قرار داده و بدون نیاز به برش ­های زیاد و عمیق، از طریق پانچ کردن استخوان فک، ایمپلنت دیجیتال را درون استخوان فک جای­گذاری می­کند. از آنجایی که برش و شکافی که برای کاشت فیکسچر ایمپلنت دیجیتال در استخوان فک ایجاد می شود، بسیار کوچک است، نیازی به بخیه‌ ندارد و بیمار درد و ناراحتی کمی احساس می­کند.

قرار دادن اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال

پس از کاشت ایمپلنت دیجیتال و سپری شدن زمانی در حدود ۸ الی ۱۲ هفته که برای جوش خوردن فیکسچر ایمپلنت دیجیتال به استخوان لازم است؛ متخصص ایمپلنت اباتمنت و روکش ایمپلنت را بر روی پایه ایمپلنت متصل می­کند.

ایمپلنت دیجیتال چقدر زمان میبرد؟

از آنجایی که در ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت سنتی، نیاز به جراحی و ایجاد برش های عمیق وجود ندارد و با کمترین میزان برش کاشت ایمپلنت انجام میشود، روشی آسان و سریع است. در روش ایمپلنت دیجیتال، برای کاشت هر پایه ایمپلنت درون فک فقط به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز داریم. هنگامی که ایمپلنت دیجیتال درون فک قرار میگیرند، ۸ تا ۱۲ هفته زمان برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک نیاز است. همچنین اگر پزشک تشخیص دهد که پیش از کاشت ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان فک دارید؛ بهبود استخوان فک پس از پیوند، حدود سه تا شش ماه طول میکشد.
به طور کلی روند درمان از طریق ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش های ایمپلنت قدیمی و معمول، با سرعت بیشتری انجام شده و کمتر طول میکشد.

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

مانند کاشت ایمپلنت معمولی، کاشت ایمپلنت دیجیتالی نیز به شرایط مناسبی نیاز دارد. از این شرایط می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از وضعیت استخوانی مطلوب و با کیفیت در ناحیه کاشت و یا انجام پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت دیجیتال در صورت تشخیص دندانپزشک
  • برخورداری از سلامت دهان و لثه
  • وضعیت سلامت عمومی مناسب بیمار در هنگام کاشت ایمپلنت، به عنوان مثال چنان­چه دیابت دارید، باید ابتدا دیابت شما تحت کنترل و درمان قرار بگیرد و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت کنید.
  • ترک دخانیات از چند هفته قبل از جراحی تا چند هفته پس از کاشت ایمپلنت
  • توجه دقیق به اصول بهداشتی دهان و دندان و رسیدگی به دندان ­ها

هزینه ایمپلنت دیجیتالی چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دیجیتالی به چندین عامل بستگی دارد که عبارتند از:

  • میزان تخصص، مهارت و تجربه پزشک که هرچه بالاتر باشد، هزینه بیشتری را در پی خواهد داشت.
  • استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های بسیار مدرن و به کارگیری فناوری دیجیتال‌ برای طراحی و پردازش ایمپلنت که موجب گران‌تر بودن ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی می¬شود.
  • جنس و برند ایمپلنت و روکش مورد استفاده در روش ایمپلنت دیجیتال

به طور کلی هزینه ایمپلنت دیجیتال از ایمپلنت معمولی بیشتر است، اما به دلیل مزایای فراوان خود ارزش این هزینه را دارد.

هزینه ایمپلنت دیجیتالی

مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان

از مزایای ایمپلنت دیجیتال می­توان به موارد زیر پرداخت:

طول درمان کوتاه ­تر نسبت به روش سنتی

در ایمپلنت دیجیتال، روند جراحی و بهبودی با سرعت بیشتری انجام می­شود و به دلیل ایجاد برش کمتر، دوره نقاهت کوتاه تری دارد بنابراین زودتر می­توانید به فعالیت­ های روزمره و زندگی عادی خود بازگردید.

پیشنهاد مطلب: قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

آرامش خاطر بیشتر در حین انجام ایمپلنت

از آنجایی که ایمپلنت دیجیتال تنها در چند ساعت کار داخل کلینیک انجام می­شود و پروسه درمان طولانی نیست، همچنین از مدرن ترین روش ­های درمانی محسوب می­شود و توسط فناوری­ های پیشرفته انجام می­گیرد؛ در حین انجام کار آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت. به علاوه در این روش احتمال ایجاد عوارض و عفونت کمتر است.

کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشک

برای انجام ایمپلنت­ های سنتی و معمول، نیاز به مراجعه مکرر به دندانپزشک دارید؛ در حالی که در این روش، با یک عمل جراحی می­توان ایمپلنت را جایگذاری کرده و نیاز به مراجعه کمتری به دندانپزشک خواهید داشت.

کاهش چشمگیر درد با ایمپلنت دیجیتال

از آنجایی که ایمپلنت­ های دندانی دیجیتال تهاجم کمتری نسبت به روش­های سنتی دارند و جراحی و برش کمتری برای انجام آن نیاز است؛ بیمار درد کمتری را احساس خواهد کرد و سریع­ تر بهبود می­یابد.

کاهش احتمال خطا در پروسه کاشت

به دلیل این که در روش ایمپلنت دیجیتال، از مدرن ­ترین دستگاه ­ها و فناوری دیجیتالی سه بعدی در پروسه درمان استفاده می­شود و متخصص ایمپلنت با استفاده از راهنمای جراحی محل دقیق کاشت ایمپلنت را تشخیص می­دهد، احتمال خطا بسیار کم است.

دقت فوق­ العاده بالا در در روش دیجیتال

دقت در روش ایمپلنت دیجیتال بسیار بالا می­باشد و متخصص ایمپلنت می­تواند کاشت ایمپلنت را با استفاده از تصویربرداری سه بعدی تشخیص داده و با دقت برنامه ­ریزی کند؛ این امر منجر به قرار دادن دقیق ایمپلنت دندان در لثه می­شود.

عدم محدودیت در مصرف خوراکی ­ها

پس از انجام ایمپلنت دیجیتال، به دلیل دوره نقاهت کوتاه­ تر و عدم ایجاد بخیه در لثه، می­توان بلافاصله بعد از کاشت دندان از غذاهای طبیعی و معمول استفاده کرد و با محدودیتی مواجه نخواهید بود.

داشتن ثبات و استحکام بسیار بالا

به دلیل دقت بالا و به کارگیری فناوری مدرن و پیشرفته در ساخت ایمپلنت دیجیتال، این نوع ایمپلنت از استحکام و ثبات بالایی برخوردار است و یک روش ماندگار محسوب می­شود.

معایب ایمپلنت دیجیتال دندان

با وجود مزایای بسیار ایمپلنت دیجیتال این روش نیز ممکن است با معایب و عوارضی همراه باشد که به ندرت رخ می­دهند. این عوارض به شرح زیر هستند:

  • ایجاد عفونت باکتریایی در لثه
  • رکود و عقب نشینی لثه در اطراف ایمپلنت
  • شل شدن ایمپلنت در اثر ترکیب نشدن و جوش نخوردن پایه به استخوان فک
  • بی­حسی، سوزن سوزن شدن یا احساس درد در محل ایمپلنت به دلیل آسیب عصبی یا بافتی
  • التهاب سینوس­ ها و مشکلات سینوسی

پیشنهاد مطالعه: عوارض ایمپلنت دندان

تفاوت ایمپلنت دیجیتال دندان و روش های مرسوم

همان­طور که پیش­تر گفته شد، ایمپلنت دیجیتال جدیدترین روش کاشت ایمپلنت محسوب می­شود و با روش­ های مرسوم و معمول کاشت ایمپلنت تفاوت ­هایی دارد. در ادامه به این تفاوت ­ها می­پردازیم:

تفاوت جدیدترین روش ایمپلنت دندان و روش های مرسوم

در ایمپلنت دیجیتال تنها دو حفره روی فک قرار میگیرد.

در روش ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت بالا، نیاز به برش ­های عمیق نیست و تنها با ایجاد دو حفره می­توان کاشت ایمپلنت را انجام داد.

دوره بهبودی پس از درمان فوق‌­العاده سریع ­تر است.

در این روش به دلیل برش کمتر و عدم نیاز به بخیه، دوره نقاهت کوتاه تر بوده و بهبود سریع­تر حاصل می­شود.

زمان صرف شده برای تکمیل جراحی کوتاه است.

ایمپلنت دیجیتال یک روش سریع محسوب می­شود و تنها در یک جلسه می­توان ایمپلنت را درون فک جای داد.

ایمپلنت دیجیتال فوری یا یک روزه

در ایمپلنت دیجیتال یک روزه یا فوری، ایمپلنت و جایگزین کردن دندان ­ها به صورت همزمان انجام می­شود و نیازی به فاصله بین کاشت ایمپلنت و روکش دندان وجود ندارد. پزشک پس از ارزیابی وضعیت بیمار، اگر برای این کار کاندید مناسبی باشد، از این روش استفاده می­کند.

سوالات متداول

شیوه دیجیتال چه تفاوت و برتری نسبت به ایمپلنت سنتی دارد؟

در روش دیجیتال، نسبت به ایمپلنت سنتی، زمان درمان کوتاه تر است، دوره نقاهت کمتر طول میکشد و درد و خونریزی کمتری را برای بیمار به همراه دارد. همچنین دقت ایمپلنت دیجیتال بیشتر است و احتمال خطای کمتری دارد.

علت اصلی افزایش سرعت و بهبود کیفیت در ایمپلنت دیجیتال چیست؟

به دلیل استفاده از فناوری دیجیتالی اسکن سه بعدی و ساخت راهنمای جراحی، کاشت ایمپلنت دقیق تر صورت میگیرد و در نتیجه فرایند کاشت ایمپلنت کوتاه تر میشود.

مزایای ایمپلنت دیجیتال چه مواردی هستند؟

از مزایای این نوع ایمپلنت میتوان به سرعت بالا در فرایند درمان، دقت زیاد، خطای کم، دوره نقاهت کوتاه، عوارض کم، کاهش دفعات مراجعه به دندانپزشک و... اشاره کرد.

هزینه ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دیجیتال به عواملی نظیر میزان تخصص و مهارت پزشک، نوع و برند ایمپلنت و روکش دندان و هزینه درمان های جانبی بستگی دارد و به طور کلی نسبت به سایر روش های ایمپلنت هزینه بیشتری باید پرداخت.

کاشت ایمپلنت بدون جراحی درد دارد؟

کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال و بدون جراحی، نسبت به روش های سنتی درد کمتری دارد و برای کاهش درد پس از ایمپلنت میتوان مسکن مصرف کرد.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *