ارتودنسی ثابت چیست و چه مزایایی دارد؟ (همه چیز درباره ارتودنسی ثابت)
ارتودنسی دندان که به معنی مرتب کردن دندان ها است، روش های گوناگونی دارد که محبوب ترین و اصلی ترین روش آن، ارتودنسی ثابت میباشد. اگر شما نیز قصد انجام ارتودنسی دندان دارید یا کسی از اطرافیان شما قصد آن را دارد و همچنین در خصوص انتخاب بهترین روش ارتودنسی تردید دارید، توصیه میکنیم این مقاله از زیباشیم را مطالعه کنید.
در ارتودنسی ثابت در سیم و اجزای فلزی برای حرکت دندان ها استفاده میکنند و معمولا این نوع ارتودنسی باید مدت زیادی در دهان قرار بگیرد تا به تدریج تاثیر خود را بر جا به جایی و مرتب سازی دندان ها بگذارد. افراد زیادی با توجه به نیاز های مختلف خود به ارتودنسی، برای انجام این روش به کلینیک های دندانپزشکی مراجه میکنند.
ارتودنسی ثابت چیست؟
ارتودنسی ثابت یکی از روش های ارتودنسی است که برای اطلاح ناهنجاری های دندان ها و ناهماهنگی آنها از این روش استفاده میکنند. ارتودنسی ثابت با استفاده از بریس ها و سایر اجزای ارتودنسی بر حرکت دندان ها به جای درست خود تمرکز میکند. با گذشت زمان روش ارتودنسی ثابت پیشرفت قابل توجه ای داشته و روز به روز به مزایا و کاربرد های آن افزوده شده است.
دندانپزشک ها یا متخصصین ارتودنسی با استفاده از روش ارتودنسی ثابت میتوانند به طیف وسیعی از مسائل و اختلالت دندانی رسیدگی کنند و در جهت بهبود سلامت دهان و دندان، به افزایش زیبایی و اعتماد به نفس نیز بپردازند.
انواع ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت که خود یکی از روش های ارتودنسی دندان میباشد، دارای انواع مختلفی است که در این بخش قصد داریم اشاره ای به آنها کنیم:
- ارتودنسی فلزی: این نوع ارتودنسی از گذشته مورد استفاده قرار میگیرد و دارای بریس های فلزی و براکت های فلزی میباشد.
- ارتودنسی سرامیکی: این نوع ارتودنسی از براکت های سرامیکی و شفاف ساخته شده که غیر قابل تشخیص هستند.
- ارتودنسی دیمون: در ارتودنسی های دیمون به جای استفاده از کش برای نگهداری سیم ارتودنسی، از ساختار هماهنگ و یکپارچه استفاده میشود.
- ارتودنسی لینگوال: این نوع ارتودنسی در سطح داخلی دندان نصب میشود و از دید عموم مخفی است.
چگونگی انجام ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت شامل مجموعه ای از مراحل مختلف برای رسیدن به نتیجه نهایی میباشد که هر کدام از این مراحل باید با دقت و اصولی انجام شود. در ادامه به ترتیب مراحل ارتودنسی ثابت را ذکر کردیم:
- در ابتدا اولین اقدام برای انجام ارتودنسی ثابت، مراجعه به متخصص ارتودنسی برای مشاوره و معاینه اولیه میباشد. در این مرحله دندانپزشک شما پس از معاینه و بررسی دقیق شرایط دندان های شما، بهترین نوع ارتودنسی ثابت را به شما پیشنهاد میکند و با توجه به ترجیحات شما، نوع ارتودنسی ثابت را مشخص میکند و برنامه ریزی درمان را انجام میدهد.
- در مرحله بعد نوبت به آماده سازی دندان های شما برای ارتودنسی ثابت میرسد. این مرحله میتواند شامل تمیز کردن کامل دندان ها باشد. دندان های شما باید به گونه ای باشد که اتصال بین دندان ها و براکت ها، به طور بهینه صورت بگیرد.
- مرحله بعدی مربوط به اتصال براکت ها به دندان های شما میشود. متخصص ارتودنسی به وسیله چسب مخصوص، براکت ها را روی سطح دندان های شما میچسباند. این براکت ها به شکل لنگر عمل کرده و دندان های شما را حرکت میدهند.
- بعد از اتصال براکت، آرچ وایر را باید قرار داد؛ آرچ وایر یک سیم فلزی است که از میان براکت ها عبور میکند و فشار ملایم و کنترل شده ای به دندان های شما وارد میکند.
- پس از انجام تمامی مراحل ارتودنسی نیاز است که به طور منظم قرار هایی با متخصص ارتودنسی خود داشته باشید و تحت نظارت او قرار بگیرید.
قیمت ارتودنسی ثابت
به طور معمول یکی از فاکتور هایی که در خصوص انتخاب روش ارتودنسی ثابت اهمیت زیادی دارد، قیمت ارتودنسی ثابت است. هزینه ارتودنسی دندان به عوامل گوناگونی از جمله طول دوره درمان، شدت ناهنجاری در دهان، تخصص دندانپزشک و سن بیمار بستگی دارد اما به طور کلی هزینه ارتودنسی ثابت هر فک در سال ۱۴۰۲ چیزی حدود ۸ تا ۱۵ میلیون تومان است که بر اساس عواملی که گفته شد میتواند کمتر یا بیشتر شود.
مزایا و فواید ارتودنسی ثابت چیست؟
ارتودنسی دندان به عنوان روشی برای مرتب سازی دندان ها قطعا دارای مزایا و کاربرد های بسیاری است که در ادامه به برخی از آنها اشاره کردیم:
- پایداری و دوام بالا
- زیبایی لبخند و ظاهر دهان
- فشار ملایم و کنترل شده
- کنترل مرتب توسط متخصص
- درمان منحصر به فرد متناسب با وضعیت فرد
- بهبود سلامت دندان ها و دهان
- اصلاح تراز بندی دندان ها و هماهنگ کردن آنها
عوارض ارتودنسی ثابت
روش ارتودنسی دندان با همه مزایایی که دارد، مانند سایر درمان ها ممکن است عوارضی را نیز به دنبال داشته باشد. شایع ترین عوارض ارتودنسی ثابت که اغلب افراد را اذیت میکند، ایجاد درد و ناراحتی است؛ به خصوص در ابتدای درمان. عوارض دیگری که ممکن است رخ دهد ایجاد زخم روی لب ها یا زبان به دلیل تحریک توسط سیم ها و براکت ها است. در صورتی که بهداشت را به خوبی رعایت نکنید ممکن است اطراف بریس ها پلاک ایجاد شود.
سوالات متداول
ارتودنسی ثابت با توجه به وضعیت دندان های فرد متقاضی طول درمان متغییری دارد و امکان تعیین دقیق آن وجود ندارد. اما به طور کلی چیزی حدود دو سال ممکن است طول بکشد.
باید از رنگی برای براکت ها و آرچ وایر ها استفاده کنید که باهم مطابقت داشتند و تقریبا به نوعی هم رنگ باشند. اغلب رنگ براکت ها و سیم ها نقره ای یا خاکستری است. زمان انجام ارتودنسی ثابت چقدر است؟
بهترین رنگ براکت ارتودنسی چیست؟
جمع بندی
ارتودنسی ثابت یکی از روش های ارتودنسی بوده و موجب جا به جایی دندان های نامرتب شما میشود. درنتیجه انجام این روش، هماهنگی خوبی میان دندان ها برقرار شده و ظاهری زیبا به لبخند شما میبخشد. ارتودنسی ثابت انواع مختلفی دارد که با توجه به دندان های شما یکی از آنها تعیین میشود. اگر قصد انجام ارتودنسی ثابت دارید میتوانید با مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی یا جستجو در اینترنت بهترین متخصص ارتودنسی را پیدا کنید تا بهترین نتیجه را از ارتودنسی ثابت کسب کنید.