کاشت مو چیست؟ + معرفی بهترین روش کاشت مو در ایران

داشتن موهای پرپشت و طبیعی تأثیر فوق‌العاده‌ای در زیبایی افراد می‌گذارد. بسیاری از مردان و زنان در سنین مختلف با ریزش مو مواجه هستند. عوامل مختلفی مثل وراثت، افزایش سن، بیماری‌های مختلف، استرس و التهاب پوست سر باعث می‌شود که موهای طبیعی به‌ مرورزمان کاهش یابد. با پیشرفت علم، راهکارهای مختلفی مثل کاشت مو، استفاده از شامپوهای شیمیایی و مصرف قرص‌های مختلف برای رفع این مشکل به وجود آمد که در بین تمام این روش‌ها، کاشت مو جزو روش‌های دائمی و مؤثر محسوب می‌شود.

پیوند مو یک نوع جراحی تخصصی است که توسط جراح ماهر صورت می‌گیرد. در این شیوه، جراح ابتدا فولیکول‌های مو را از نواحی دارای بانک موی قوی مثل ناحیه پشت سر برمی‌دارد و در قسمت طاسی سر قرار می‌دهد. در این مقاله از زیباشیم قصد داریم انواع روش‌های کاشت مو و چگونگی انجام آن را به طور کامل شرح دهیم و مزایا و معایب آن را ذکر کنیم.

آنچه در این مقاله خواهیم خواند نمایش

کاشت مو یا پیوند طبیعی مو چیست؟

کاشت مو نوعی تکنیک جراحی است که در آن ریشه مو تک تک از ناحیه اهداکننده به ناحیه در حال ریزش برده می‌شود. این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرند و از طریق آن ریشه‌های مقاوم به ریزش، به ناحیه طاس سر انتقال می‌یابند. از کاشت مو برای بازسازی ابرو، مژه، ریش و سبیل نیز بهره می‌برند. امروزه برای کاشت مو، پیاز مو را دست‌نخورده انتقال می‌دهند تا ظاهر طبیعی موها حفظ شود.

کاشت مو یا پیوند طبیعی مو چیست؟

 تکنیک‌های کاشت مو به دهه ۳۰ میلادی در ژاپن تعلق دارد که در آن موقع جراحان از گرافت‌های کوچک برای جایگزین‌کردن مناطق آسیب‌دیده ابرو یا مژه استفاده می‌کردند. در اواخر دهه ۵۰، عصر مدرن کاشت مو در جهان غرب شروع شد و نخستین‌بار توسط متخصص پوست نیویورکی به اسم نورمن ارنریش در بیماران دارای الگوی طاسی مردانه به کار گرفته شد.

علل ریزش مو چیست؟

عوامل مختلفی سبب ریزش مو می‌شوند، از جمله این موارد عبارتند از:

  • ژنتیک: عامل ژنتیکی از جمله دلایل اصلی ریزش تدریجی مو به شمار می‌رود.
  • تغییرات هورمونی: دلایل متعددی مثل بارداری، زایمان، دوران یائسگی و مشکلات غده تیروئید باعث تغییرات هورمونی در بدن می‌شوند که منجر به ریزش مو خواهند شد.
  • تاسی با الگوی مردانه: عوامل ژنتیکی در مردان بیشتر از زنان، سبب بروز طاسی می‌شود و هورمون‌های مردانه تأثیر زیادی در افزایش ریزش ریشه مو دارند.
  • داروها و مکمل‌ها: مصرف داروهایی برای درمان بیماری‌های خاص مثل سرطان، آرتریت مشکلات قلبی، افسردگی، نقرس و فشارخون بالا ممکن است فرد را با ریزش مو درگیر کند.
  • کمبود پروتئین: درصورتی‌که بدن پروتئین کافی دریافت نکند، به‌سلامت فرد آسیب می‌زند و احتمال دارد با عوارضی مثل ریزش مو همراه باشد.
  •  استرس: استرس تأثیرات نامطلوبی روی سلامت فیزیکی و جسمی فرد می‌گذارد که ریزش مو یکی از این تأثیرات منفی استرس است.
  •  کم‌خونی ناشی از فقر آهن: افرادی که دارای کم‌خونی هستند موهای ناز و شکننده‌ای دارند و در معرض ریزش قرار می‌گیرند. از جمله علائم کمبود آهن در بدن می‌توان به خستگی شدید، درد در پاها، سردی دست و ضعف اشاره کرد.
  • کم‌کاری تیروئید: وقتی غده تیروئید کم‌کار ‌شود در رشد مو، بافت پوست سر، ابروها و موهای بدن تأثیر منفی می‌گذارد.
  • عفونت پوست سر: عفونت پوست سر سبب التهاب فولیکول‌های مو و اختلال در عملکرد رشد مو می‌شود. از جمله این عفونت‌ها می‌توان به عفونت پوست سر قارچی اشاره کرد.
  • نقص در ایمنی: زمانی که در سیستم ایمنی بدن نقضی رخ می‌دهد ممکن است دستگاه ایمنی بدن به فولیکول‌های سالم مو حمله کند و به ریزش مو منجر شود.
  • بارداری: ازآنجایی‌که تراکم و ضخامت مو در زنان باردار افزایش می‌یابد پس از زایمان این هورمون‌ها به نسبت طبیعی خود باز می‌گردند و ریزش موها به‌سرعت بیشتر می‌شوند.
  • قرص ضدبارداری: از عوارض قرص ضدبارداری می‌توان به ریزش مو اشاره کرد.
  • سطح کلسترول بالا در خون: افزایش کلسترول می‌تواند منجر به ریزش مو شود.
  • افزایش ویتامین A در بدن: افزایش یک ویتامین همانند کمبود آن برای سلامتی مضر است. افزایش ناگهانی ویتامین A در بدن سبب ریزش مو خواهد شد.
  • شیمی‌درمانی و پرتودرمانی: هنگام شیمی‌درمانی و پرتو درمانی، سلول‌هایی که به‌سرعت بازسازی و تکثیر می‌شوند مورد حمله قرار می‌گیرند. این شیوه درمانی سبب ریزش مو می‌شود.
  • سندروم تخمدان پلی‌کیستیک: این بیماری در زنان شکل می‌گیرد که با تأثیرگذاری روی سطح هورمون‌های بدن، شاهد ریزش تدریجی موی سر خواهیم بود.

علل ریزش مو چیست؟

مراحل کاشت مو چیست؟

مراحل کاشت مو به دو بخش مراحل کاشت مو قبل از عمل و مراحل کاشت مو در روز عمل تقسیم‌بندی می‌شوند. انتخاب بهترین کلینیک کاشت مو در تهران، رعایت مراقبت‌های قبل از عمل، انتخاب روش کاشت مو و انجام آزمایشات لازم جزو مراحل ابتدایی کاشت مو هستند. مهم‌ترین مرحله کاشت مو قبل از عمل انجام آزمایش است.

برای اینکه پزشک از سلامت جسمانی شما مطمئن شود؛ انجام آزمایش‌هایی مثل HIV، آزمایش CBC، آزمایش FBC، آزمایش چربی تری‌گلیسرید و کلسترول، آزمایش آنتی‌ژن سطح هپاتیت B و هپاتیت C را تجویز می‌کند. پس از انجام مراحل کاشت مو قبل از عمل، باید آماده پیوند مو شوید. مراحل پیوند مو به شرح زیر است:

مراحل کاشت مو چیست؟
مراحل کاشت مو چیست؟

آماده سازی بانک مو

در این مرحله از کاشت مو، پزشک متخصص پس از شستشوی سر و استریل کردن آن، موهای ناحیه اهداکننده را می‌تراشد. علت تراشیدن موها دسترسی راحت‌تر پزشک به فولیکول‌های مو است. ناحیه‌های اهداکننده قسمت پشت یا دو طرف پوست سر هستند؛ زیرا در این نواحی، فولیکول مو در برابر ریزش و طاسی مقاومت بالایی دارد.

برداشت گرافت ها از بانک مو

برای استخراج مو، پزشک ناحیه مورد نظر را بی‌حس می‌کند. سپس با استفاده از ابزار میکروپانچ برش‌های کوچکی در اطراف هر فولیکول مو ایجاد می‌شود. میکروپانچ با ورود و چرخش درون پوست سر، فولیکول را از بافت اطراف آن جدا می‌کند و از طریق بار منفی ایجاد شده توسط دستگاه بیرون می‌آید.

آماده سازی گرافت ها برای کاشت

پس از برداشت گرافت‌ها پزشک متخصص فولیکول‌های مو را جهت کاشت به ظرف مناسبی منتقل می‌کند. در کاشت مو به روش sut از انجماد برای نگهداری فولیکول‌های مو بهره می‌برند. این شیوه نگهداری سبب می‌شود که میزان آسیب به فولیکول‌ها کاهش و شانس موفقیت کاشت مو افزایش یابد.

آماده سازی ناحیه مورد نظر برای کاشت مو

پس از استخراج فولیکول‌های مو، پزشک ناحیه اهداکننده را پانسمان می‌کند. در مرحله بعدی فولیکول‌های مو در ناحیه گیرنده مو یا همان بخش طاسی سر پیوند زده می‌شوند. برای این منظور پزشک برش‌های کوچکی را در محل گیرنده به وجود می‌آورد. برای دستیابی به یک نتیجه طبیعی، باید اندازه، جهت و زاویه این برش‌ها به‌صورت حرفه‌ای و دقیق انجام شود.

انجام کاشت مو

پزشک در مرحله کاشت، فولیکول‌های مو را بادقت، یکی‌یکی در محل گیرنده پیوند می‌زند. هر فولیکول مو باید در جهت و زاویه مناسب قرار گیرد تا الگوی رشد طبیعی مو رعایت شود. بعد از اتمام مرحله کاشت مو، پزشک نکاتی را برای مراقبت‌های پس از کاشت به شما توصیه می‌کند. از جمله این توصیه‌ها می‌توان به مصرف دارو، چگونگی شستشوی مو و نگهداری از آن اشاره کرد.

روش های کاشت مو در ایران کدام است؟

روش‌های کاشت مو به‌صورت کلی به دو دسته روش پیوند واحد فولیکولی و روش استخراج واحد فولیکولی تقسیم‌بندی می‌شوند. از جمله روش‌های پیوند مو در ایران عبارتند از:

  1. کاشت مو به روش میکروگرافت
  2. کاشت مو به روش FUE
  3. کاشت مو به روش SUT
  4. کاشت مو به روش MICRO FIT
  5. کاشت مو به روش ترکیبی
  6. کاشت مو به روش DHI
  7. کاشت مو به روش SURplus و SUFE
  8. کاشت مو به روش Sapphire FUE
  9. کاشت مو به روش ARTAS

کاشت مو نواری

کاشت مو به روش FUT از شیوه‌های محبوب پیوند مو است که نتایج مؤثری در ترمیم طاسی و پیوند مو دارد. به کاشت موی FUT کاشت موی نواری نیز می‌گویند. در این روش پزشک یک نوار از پشت سر یا همان ناحیه اهداکننده برمی‌دارد و جای آن را بخیه می‌زند. اندازه دقیق این نوار به تعداد فولیکول‌های مورد نیاز برای پوشاندن نقاط طاسی سر بستگی داشته و اغلب بین ۱ تا ۱.۵ سانتی‌متر است.

روش های کاشت مو با استخراج واحد فولیکولی

کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی یا FUE، از جمله بهترین تکنیک‌های شناخته شده کاشت مو است. در این روش متخصصان قبل از کاشت، محل آن را به طور دقیق ترسیم می‌کنند تا از نحوه قرارگیری و زاویه هر فولیکول مطلع شوند. فرایند کاشت باید توسط یک پزشک باتجربه و متخصص انجام گیرد. در اثر یک پیوند موفق، موهای کاشته شده رشد می‌کند و هیچ تفاوتی با موهای طبیعی ندارند.

روش های کاشت مو با استخراج واحد فولیکولی

بهترین روش کاشت مو کدام است؟

انتخاب روشی برای کاشت مو که بتواند تراکم بالایی داشته باشد بسیار اهمیت دارد. در کلینیک‌های معتبر برای پیوند مو ابتدا شاخصه‌های بانک متقاضیان مورد بررسی قرار می‌گیرد. با این بررسی مشخص می‌شود که آیا متقاضی، بانک موی مناسبی دارد یا خیر. برای اینکه کاشت مو با تراکم بالا انجام گیرد بانک موی مناسب فرد، میزان مهارت، تجربه و تجهیزات کلینیک بسیار اهمیت دارند. به جز عوامل ذکر شده نوع تکنیک پیوند مو نیز در تراکم مو تأثیرگذار است. از بین تمام تکنیک‌ها، روش SUT بهترین روش برای کاشت مو با تراکم بالا محسوب می‌شود.

کاشت مو به روش fut

کاشت مو به روش FUT یکی از شیوه‌های محبوب برای درمان طاسی سر است. موها به‌صورت گروهی از چند رشته در بدن رشد می‌کنند که به هر کدام از این گروه‌ها پیوند واحد فولیکلات می‌گویند. این واحدهای فولیکولی در روش FUT، از ناحیه اهداکننده برداشته شده و به نواحی بدون مو پیوند داده می‌شوند. جراح در این تکنیک نواری از پوست سر را برمی‌دارد و همه فولیکول‌های مو را استخراج می‌کند؛ سپس فولیکول‌ها را در قسمت‌های طاس سر پیوند می‌زند. تفاوت این روش با سایر روش‌های دیگر این است که به‌جای استفاده از روش پانچ گرافت از پیوند واحد فولیکولی بهره می‌برند.

کاشت مو به روش fit

در روش استخراج واحد فولیکولی یا FIT، برداشت و کاشت فولیکول‌های مو به شکل واحدی و دانه‌دانه صورت می‌گیرد. در این روش برخلاف روش FUT، چندین زخم دایره‌ای‌شکل بسیار کوچک به جا می‌ماند. جراح با استفاده از این تکنیک ابتدا پشت سر را تراشیده سپس فولیکول‌ها را به‌صورت تک‌تک از پوست سر جدا می‌کند. در مرحله بعدی متخصص کاشت، سوراخ‌های کوچکی را در پوست سر ایجاد می‌کند و کاشت گرافت‌ها را انجام می‌دهد؛ سپس محل جراحی را با بانداژ می‌پوشاند.

کاشت مو به روش sut

روش SUT به نسبت روش‌های FUT و FIT جزو روش‌های جدیدتر محسوب می‌شود و بهترین روش برای کاشت مو است. در این شیوه تمامی مراحل کاشت مو توسط دستگاه‌های اتوماتیک و پیشرفته، تحت نظارت متخصص کاشت انجام می‌گیرد. روش SUT با کمترین عوارض، نتایج خوب و پایداری را به همراه دارد. از مزایای این روش عبارتند از:

  • بدون درد و خونریزی
  • دوره نقاهت کوتاه
  • توانایی کاشت تار موی بیشتر
  • خط رشد موی طبیعی
  • تراکم بالای مو
  • جزو روش‌های غیرتهاجمی بدون ایجاد جای زخم
  • کاهش درصد ازبین‌رفتن فولیکول‌های مو

کاشت مو به روش میکروگرافت

در روش کاشت مو به روش میکروگرافت، برای برداشت فولیکول‌های مو به‌صورت تکی از یک هولدر مخصوص و الکتریکی استفاده می‌کنند که احتمال خطای انسانی را به‌شدت کاهش می‌دهد. دقت این هولدر بین ۰.۴ تا ۰.۵ است و به نسبت سایر روش‌های مکانیزه بسیار ظریف‌تر عمل می‌کند. با این تکنیک می‌توان تعداد ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ گرافت را پیوند زد. روش میکروگرافت برای کسانی که در اثر بارداری، قارچ، آلوپسی آندروژنتیک، آلوپسی آرئاتا، سوختگی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی دچار ریزش مو شده‌اند بسیار مناسب است. از فواید روش میکروگرافت عبارتند از:

  • امکان پیوند تارهای بیشتر مو با تراکم بالاتر
  • افزایش میزان برداشت از بانک مو و رفع مشکل اسکار و نکروز
  • بدون زخم و اسکار
  • دوره نقاهت کوتاه
  • عدم نیاز به تراشیدن موی سر

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش bht

در روش BUT برای بانک مو به‌جای استفاده از موهای سر از موهای بدن مثل موی سینه یا موهای ریش استفاده می‌کنند. در این شیوه، برداشت موها با تکنیک FUT انجام می‌گیرد. روش BUT برای کسانی که از کچلی زیاد رنج می‌برند یا بانک موی ضعیف و بسیار کمی روی سر دارند بسیار مناسب است. با بهره‌گیری از این تکنیک می‌توان در رفع طاسی شدید امیدوار بود.

کاشت مو به روش میکروفیت

در روش میکروفیت همانند روش FIT، از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی استفاده می‌کنند با این تفاوت که در میکروفیت مشکلات و نقص‌های تکنیک FIT برطرف شده‌اند. به بیانی دیگر روش MICROFIT ترکیبی از تکنیک‌های FIT و SUT است که طی آن نتایج بهتری از کاشت مو حاصل می‌شود. در پیوند مو به روش میکروفیت برای برداشت و کاشت موها سوراخ‌های بسیار کوچکی روی پوست ایجاد می‌کنند. انجام این روش بدون خونریزی، بخیه و زخم صورت می‌گیرد و احتمال عوارض جانبی آن بسیار کم است.

تکنیک کاشت مو به روش ترکیبی و سوپر ترکیبی

کاشت مو به روش ترکیبی با همراه‌کردن روش FIT و FUT در کنار هم میزان برداشت مو را افزایش می‌دهد. در تکنیک ترکیبی با یک جلسه عمل کاشت مو ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ گرافت مو قابل برداشت و کاشت است. در روش سوپر ترکیبی از ۳ روش FIT، FUT و BHT بهره می‌برند. این شیوه برای افرادی که بانک موی آنها توانایی پوشش ناحیه طاسی سر را ندارد مناسب است و با استفاده از موهای بدن در قسمت ریش یا سینه، کمبود بانک مو را جبران می‌کند. از فواید پیوند مو به روش ترکیبی و سوپر ترکیبی عبارتند از:

  • انجام کاشت مو در یک جلسه
  • آسانی و سهولت انجام کاشت مو
  • افزایش تراکم کاشت مو
  • بدون درد، بیهوشی و خونریزی

تکنیک کاشت مو به روش ترکیبی و سوپر ترکیبی

روش کاشت مو با تراکم بالا

راه درمان قطعی ریزش مو بهره‌گیری از کاشت مو است. هدف از عمل زیبایی کاشت موی طبیعی افزایش تراکم موها است. در کاشت مو به روش ترکیبی به علت ترکیب‌کردن دو روش FIT و FUT نتیجه بهتری حاصل می‌شود. در این شیوه، گرافت بیشتری از مو کاشته می‌شود و تراکم بالاتری را به وجود می‌آورد.

چه کسانی کاندیدای مناسب کاشت مو هستند؟

کاشت مو تأثیر بسزایی بر روی ظاهر و افزایش اعتمادبه‌نفس افراد دارد. کاندیدای مناسب برای کاشت مو شامل موارد زیر هستند:

  • مردانی با الگوی طاسی موی ژنتیکی
  • ریزش موی شدید به مدت ۵ سال
  • افرادی با موهای کم‌پشت
  • ازدست‌دادن موها در اثر سوختگی یا آسیب‌های دیگر
  • دارای سلامت جسمی
  • تراکم موی متوسط تا زیاد
  • انعطاف‌پذیری پوست سر
  • بانک موی قوی
  • ضخامت مناسب مو

چه کسانی نباید کاشت مو انجام دهند؟

قبل از کاشت مو شرایط شما به طور دقیق توسط پزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود آیا شما کاندیدای مناسب کاشت مو هستید یا خیر. از جمله ویژگی‌هایی که مانع عمل پیوند مو می‌شوند عبارتند از:

  • درگیری با بیماری پسوریازیس و لوپوس
  • تراکم موی ضعیف
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خاصی چون دیابت، سرطان و بیماری‌های هورمونی
  • زمان بارداری و شیردهی
  • افرادی با الگوی ریزش موی ناشی از استرس و اضطراب
  • زنان مبتلا به اختلالات هورمونی مثل تخمدان پلی کیستیک و تیروئید
  • بیماران مبتلا به اختلالات انعقاد خون
  • بیماران مبتلا به ایدز و سیفلیس
  • افراد تحت شیمی‌درمانی و پرتودرمانی
  • افراد زیر ۳۰ سال

بهترین سن کاشت مو چه سنی است؟

برای بانوانی که دچار ریزش موی شدید شده‌اند یا به علت صدمه به پوست، موهای خود را ازدست‌داده‌اند محدودیت سنی در کاشت مو وجود ندارد. محدودیت سنی کاشت مو دررابطه‌با مردانی تعریف می‌شود که دچار ریزش موی آندروژنی هستند. در این مردان انجام کاشت مو قبل از سن ۲۷ سالگی منع شده و از شیوه‌های دیگری برای کاهش سرعت ریزش مو بهره می‌برند.

بعد از ۲۷ سالگی، الگوی ریزش مو و وضعیت بانک مو در افراد تثبیت می‌شود و نتایج بهتری از عمل کاشت مو به دست می‌آید. اگر فرد جوانی در سن کمتر از ۲۵ سالگی به ریزش موی شدید دچار شود و اعتمادبه‌نفس او از بین برود؛ این امکان وجود دارد که پزشک پیوند مو را برای او تجویز کند.

بهترین سن کاشت مو چه سنی است؟

بهترین زمان برای کاشت مو چه فصلی است؟

زمان مناسب برای کاشت مو بستگی به روش کاشت، وضعیت سلامتی فرد و شرایط آب‌وهوایی دارد. به‌طورکلی بهترین زمان کاشت مو در فصل‌های پاییز و زمستان است. روش پیوند مو در انتخاب زمان تأثیر بسزایی دارد؛ برای مثال کاشت مو به روش FUE در تمام فصول سال امکان‌پذیر است؛ ولی در روش FUT بهتر است در فصل پاییز و زمستان انجام گیرد.

هنگام کاشت مو انتخاب فصل مناسب بسیار اهمیت دارد. در فصل تابستان با اینکه موها بهتر و سریع‌تر رشد می‌کنند؛ ولی به علت عرق‌کردن زیاد، سرعت فرایند بهبودی پس از کاشت مو کاهش می‌یابد. اگر در فصل تابستان اقدام به پیوند مو کردید باید از پوست سر در معرض تابش پرتوهای مضر خورشید محافظت کنید و چندین روز در خانه با محیطی خنک بمانید.

اقدامات مهم قبل از انجام کاشت مو

رعایت برخی از نکات قبل از انجام کاشت مو بسیار اهمیت دارد. در لیست زیر اقدامات قبل از پیوند مو را به طور کامل شرح داده‌ایم:

اقدامات قبل از عمل کاشت مو

  • دو ماه قبل از انجام کاشت مو از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی بپرهیزید.
  •  مصرف داروهایی مثل قرص ویتامین E، آسپرین، داروهای ضدانعقاد خون، امگا ۳ و ژلوفن، ۱۰ روز قبل از عمل کاشت مو ممنوع است.
  • درصورتی‌که از مکمل‌های غذایی، ویتامین‌ها و ترکیبات گیاهی مثل چای سبز و عرقیات استفاده می‌کنید پزشک را از آن مطلع سازید.
  • یک هفته قبل از عمل کاشت مو جهت مصرف داروهای مسکن و خواب‌آور، آنتی‌هیستامین، فنوتیازین، کلرپرومازین، تیوریدازین، تری فلئوپرازین، پرومتازین و…با جراح مشورت کنید.
  • ۱ روز قبل از عمل کاشت مو مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام و… را قطع نمایید.
  •  در آخر، شب قبل از عمل استراحت کافی داشته باشید.

اقدامات مهم قبل از انجام کاشت مو

مراقبت ها و اقدامات مهم بعد از کاشت مو

توصیه‌های مهم بعد از کاشت مو شامل موارد زیر است:

  • تا ۲ ماه پس از کاشت مو از مصرف سیگار و قلیان بپرهیزید.
  • مشروبات الکلی تا ۲ روز پس از کاشت نباید مصرف شوند.
  • از خاراندن پوست سر خودداری کنید.
  •  قرص آسپرین را تا ۲ روز پس از اتمام کاشت مصرف نکنید.
  • انجام ورزش‌های سنگین، شنا و سایر ورزش‌های حرفه‌ای دیگر تا دو ماه توصیه نمی‌شود.
  • هنگام شستشوی سر از آب ولرم استفاده کنید.
  • ۳ روز اول پس از باز کردن پانسمان، قسمت کاشت را هر دو ساعت یک‌بار با سرم نمکی خیس نمایید.
  • برای شستن موها به‌هیچ‌وجه زیر دوش مستقیم نروید.
  • تا یک هفته انجام سونای بخار ممنوع است.
  • تا ۱ ماه پس از شستشوی سر برای خشک‌کردن آن از حوله و سشوار استفاده نکنید.
  • برای انجام حرکات چرخشی و ماساژ موی سر به هنگام شستشو تا یک ماه صبر کنید.
  • نوشیدن قهوه و چای بعد از کاشت مو تا ۲ هفته توصیه نمی‌شود؛ زیرا باعث رقیق‌شدن خون و موجب خونریزی زخم‌ها خواهد شد.
  • مواد غذایی حاوی آهن، روی، اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی، ویتامین‌ها و پروتئین‌ها برای افزایش شانس موفقیت عمل کاشت کمک‌کننده هستند.
  • بعد از کاشت مو از مصرف غذاهای فست‌فودی و چرب خودداری کنید.

معایب و عوارض کاشت مو چیست؟

کاشت مو در مقایسه با سایر روش‌های دیگر عوارض کمی دارد اما در صورت عدم توجه به مراقبت‌های قبل و بعد از عمل ممکن است با عوارض جدی همراه باشد. از جمله عوارض احتمالی کاشت مو عبارتند از:

  • درد
  • پوسته پوسته شدن
  • تورم
  • جابجایی پیوند
  • خونریزی
  • خارش
  • کبودی
  • کیست‌های زیر پوستی
  • عفونت بعد از کاشت مو
  • عدم تقارن در پیوند مو
  • التهاب فولیکول مو
  • ریزش موی بیش از حد موهای غیر پیوندی
  • اسکار خطی و به جا ماندن جای زخم
  • افلوویوم موی اهدا کننده
  •  بروز سکسکه
  • بی‌حسی پوست سر
  • بروز اسکار کلوئیدی و هیپرتروفیک
  • احساس ضعف و غش کردن
  • تغییر رنگ دانه‌های پوست
  • نکروز بعد از عمل کاشت مو
  • نازک شدن مو
  • فیستول شریانی وریدی

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو چه مدت است؟

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو باتوجه‌به شرایط بدن هر فرد تعیین می‌شود. به‌طورکلی برای رفع ورم، کبودی و زخم‌های ایجاد شده در ناحیه کاشت به ۷ الی ۱۴ روز زمان نیاز است. اگر فرد تمام مراقبت‌های بعد از کاشت مو را رعایت کند دوره نقاهت پیوند طبیعی مو تا حدودی کاهش‌یافته و سریع‌تر بهبود می‌یابد.

استراحت کافی بعد از کاشت مو باعث می‌شود که قرمزی پوست ناحیه پیوند، پس از گذشت ۱۰ تا ۱۴ روز از بین برود؛ بنابراین توصیه می‌شود تاحدامکان از انجام هرگونه فعالیتی که باعث تعریق پوست می‌شوند خودداری کنید. تعرق پوست سر، موجب بروز عفونت می‌شود و دوره نقاهت کاشت مو را طولانی‌تر می‌کند.

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو چه مدت است؟

کاشت مو چقدر ماندگاری دارد؟ آیا نتایج دائمی است؟

نتایج کاشت مو دائمی هستند و اگر توسط پزشک متخصص و باتجربه انجام شوند مدت ماندگاری بالایی دارند. ازآنجایی‌که شرایط بدنی هر فرد با دیگری متفاوت است ممکن است شخص پس از عمل با احتمال پس‌زدن کاشت مو روبرو شود که بسیار نادر است. طول عمر موهای کاشته شده تحت‌تأثیر عوامل مختلفی مانند بیماری، سبک زندگی، سن و میزان ریزش مو تغییر می‌کند. برای مثال با افزایش سن فولیکول‌های مو نازک می‌شوند و مقدار رشد مو کاهش می‌یابد.

کاشت مو زنان با آقایان چه تفاوت هایی دارد؟

برای کاشت مو از روش‌های مختلفی جهت درمان بهره می‌برند که این روش‌ها برای مردان و زنان یکسان است و محدودیتی در انتخاب روش‌ها وجود ندارد. با اینکه فرقی در نحوه و تکنیک درمان بین ۲ گروه نیست؛ اما تفاوتی در آن وجود دارد. این تفاوت مربوط به الگوی ریزش مو در مردان و زنان می‌شود که به علت این تفاوت، نحوه برداشت و کاشت موها در این دو گروه فرق دارد.

در زنان ریزش مو به‌صورت پراکنده بوده و بانک موی ثابتی ندارند. به همین دلیل نمی‌توان از پشت سر فولیکول‌های مو را استخراج کرد؛ چون این ناحیه از سر در بانوان نیز مستعد ریزش مو بوده و برای پیوند مو مناسب نیست. ولی در مردان نواحی بانک مو ثابت هستند و تحت‌تأثیر دی هیدرو تستوسترون قرار نمی‌گیرند.

قیمت کاشت مو در سال ۱۴۰۲

قیمت و هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان تراکم مو، تجربه و مهارت پزشک متخصص، موقعیت مکانی و کیفیت کلینیک، نوع تجهیزات و روش مورد استفاده در هزینه نهایی مؤثر هستند. در جدول زیر هزینه روش‌های مختلف پیوند طبیعی مو در کلینیک‌ها ذکر شده است:

روش کاشت مو

قیمت (تومان)

روش FUE

از ۱۰ تا ۱۲ میلیون

روش ترکیبی و سوپرترکیبی

از ۱۰ تا ۱۳ میلیون
روش SUT

از ۱۱ تا ۱۳ میلیون

روش میکروگرافت

از ۱۲ تا ۱۵ میلیون
روش DHI

از ۱۴ تا ۱۸ میلیون

روش SFUE و SFUEplus

از ۲۰ تا ۳۰ میلیون

قیمت کاشت مو در سال 1402

کدام مرکز برای کاشت مو مناسب است؟

 ابتدا با جستجو در اینترنت لیستی از بهترین کلینیک کاشت مو تهیه کنید؛ سپس از دوستان، خانواده و سایر کسانی که کاشت مو انجام داده‌اند در مورد مهارت و سابقه کلینیک مدنظر سوال بپرسید. پس از یافتن مراکز معتبر پیوند مو به دنبال وب‌سایت‌هایی بگردید که نظرات بیماران را در مورد عملکرد کلینیک به نمایش گذاشته‌اند.

 خواندن این نظرات، بینشی از تجربه دیگران دررابطه‌با سابقه کلینیک ارائه می‌دهد و شما را در انتخاب آن مرکز مصمم‌تر می‌کند. در این مرحله شما علاوه بر خواندن نظرات باید به دنبال نمونه عکس‌های قبل و بعد از عمل کاشت مو بیماران بگردید. این عکس‌ها بیانگر مهارت جراح و سابقه فعالیت کلینیک در زمینه پیوند مو هستند.

بررسی مجوز کلینیک

انجام کاشت مو فقط در کلینیک‌های تخصصی پوست و مو که دارای مجوز رسمی هستند مجاز است؛ بنابراین قبل از کاشت مو باید از رسمی بودن این مراکز مطمئن شوید. مجوز رسمی وزارت بهداشت و درمان در محل کلینیک‌های تخصصی پوست و مو نصب می‌شود و قابل مشاهده است.

بررسی سوابق و رزومه کلینیک

بهترین کلینیک کاشت مو باید رزومه و سوابق کاری بالایی در زمینه خدمات پیوند مو داشته باشد. سابقه کاری بالا سبب می‌شود که مهارت و تجربه متخصص کاشت مو بیشتر شود و در صورت مواجه‌شدن با هرگونه مشکلی بتواند بهترین تصمیم را بگیرد. دانش علمی و مهارت بالای پزشک متخصص پوست و مو در موفقیت‌آمیز بودن فرایند پیوند مو بسیار مؤثر است؛ بنابراین قبل از مراجعه به کلینیک کاشت مو در درباره رزومه و سوابق آن تحقیق کنید.

کدام مرکز برای کاشت مو مناسب است؟

چکیده مقاله

 بسیاری از افراد با گذشت زمان دچار کم پشتی مو و طاسی سر می‌شوند. جراحی کاشت مو می‌تواند راه‌حل مناسبی برای حل این مشکل باشد و با بهبود ظاهر فرد، اعتمادبه‌نفس او را افزایش دهد. پیوند طبیعی مو به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که نحوه کاشت همه روش‌ها یکسان بوده؛ ولی نحوه برداشت فولیکول‌ها و گرافت‌های مو متفاوت است.

 بهترین روش کاشت مو به این منظور اشاره دارد که بتوانیم از طریق آن روش، تعداد گرافت‌های سالم موی بیشتری داشته باشیم؛ بنابراین باید به دنبال شیوه‌ای بگردیم که زمان عمل جراحی، دوره نقاهت و مدت درمان آن کوتاه باشد و نتیجه رضایت‌بخشی از آن تکنیک حاصل می‌شود. طبق تجربه مراجعه‌کنندگان و کلینیک‌های زیبایی روش SUT تمام این مزایا را دارد و بهترین شیوه برای کاشت مو به شمار می‌رود.

سؤالات متداول

چقدر زمان طول میکشد گرافت مو کاشت شده محکم شود؟

مدت زمان محکم‌شدن گرافت مو به میزان و نوع رشد موها، روش کاشت مو و خصوصیات فردی متقاضی بستگی دارد. برای مشاهده نتایج نهایی و محکم‌شدن گرافت مو حدود ۶ تا ۱۲ ماه زمان لازم است. در بعضی از موارد ممکن است موها طی مدت یک الی ۲ سال به استحکام نهایی برسند. ویژگی‌های ژنتیکی، نحوه مراقبت از محل گرافت مو، تکنیک جراحی، سلامت عمومی بدن و سن جزو مهم‌ترین عواملی هستند که مدت زمان محکم‌شدن گرافت مو را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

آیا کاشت مو از ناحیه تناسلی ممکن است؟

اکثر افرادی که بانک موی ضعیفی دارند به دنبال شیوه‌ای هستند که بتوانند از طریق آن فولیکول مو را استخراج و به سر پیوند بزنند. برای این افراد به‌جای استفاده از موهای پشت سر از موهای بدن مثل موی سینه استفاده می‌کنند. در این شیوه استفاده از موهای ناحیه تناسلی برای کاشت مو امکان‌پذیر نیست؛ زیرا بافت مو و فولیکول‌های موجود در ناحیه تناسلی به‌شدت ضعیف هستند و نمی‌توان از آن برای پیوند زدن به سر استفاده کرد.

· آیا کاشت مو با سلول های بنیادی قابل انجام است؟

کاشت مو با سلول های بنیادی هنوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان بهداشت ایران مورد تایید نیست. در این روش از سلول‌های بنیادی خود بیمار برای درمان ریزش مو بهره می‌برند. کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی مثل کاشت موی سنتی است با این تفاوت که به‌جای برداشتن تعداد زیادی از موها برای پیوند زدن، نمونه پوست کوچکی را که فولیکول‌های مو از آن برداشت می‌شود جدا می‌کنند. سپس این فولیکول‌ها به آزمایشگاه منتقل و تکثیر شده و در نواحی دچار طاسی سر پیوند زده می‌شوند.

· کاشت مو چند ساعت طول می‌کشد؟

مدت زمان کاشت مو به عوامل مختلفی مثل تعداد گرافت‌های مو و تکنیک پیوند مو بستگی دارد که به طور تقریبی حدود ۴ تا ۸ ساعت زمان می‌برد. اگر مقدار و حجم موی کاشته شده زیاد باشد باید کاشت مو را طی ۲ الی ۳ جلسه انجام گیرد. همان‌طور که اشاره کردیم نوع روش پیوند مو نیز در مدت زمان آن تأثیرگذار است؛ کاشت مو به روش FUT و FIT بین ۸ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد و در روش SUT طی ۸ ساعت به اتمام می‌رسد.

· بهترین روش کاشت مو با بانک موی ضعیف کدام است؟

کاشت مو به روش BHT از جمله بهترین روش‌های شناخته شده برای کسانی است که بانک موی ضعیفی دارند. در این شیوه اگر موهای بدن همانند موهای سر باشند از آنها برای متراکم‌کردن موها بهره می‌برند. برای این منظور ۵۰۰ الی ۶۰۰ فولیکول را از قسمت‌هایی مثل موی سینه برداشت می‌کنند. علاوه بر موی سینه در مواردی که قسمتی از ریش برای پیوند مو مناسب باشد می‌توان ۱۵۰۰ فولیکول را به پوست سر پیوند زد. روش کاشت مو از بدن به سر برای افزایش تراکم موها و پرپشت کردن قسمت تاج کاربرد دارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *