کاشت مو با سلول های بنیادی چیست؟

حتما شما نیز تا به حال در تبلیغات مربوط به کلینیک ­های زیبایی، راجع به کاشت مو با سلول ­های بنیادی شنیده اید؛ یا حتی ممکن است، خود شما از متقاضیان انجام این کار باشید. همان­طور که از نام این روش کاشت مو مشخص است، متخصصان از سلول‌های بنیادی برای کاشت مو کمک می­گیرند.

سلول­ های بنیادی قابلیت تبدیل شدن به سایر سلول ­های بدن را دارا هستند. تقسیم و تجدید سلول­ های بنیادی می­تواند به ترمیم بافت­ه ای آسیب دیده بدن کمک کرده و آن­ها را جایگزین کنند. یکی از موارد استفاده این سلول­ ها، درمان ریزش مو می­باشد. این روش از جدیدترین و پیشرفته ترین روش ­های درمانی در عرصه زیبایی شناخته می­شود.

در این روش متخصصان سلول ­های بنیادی را از طریق چربی زیر پوست بدن جمع آوری کرده و در محلولی که حاوی پلاسمای خون است، به ناحیه مورد نظر برای درمان تزریق می­کنند. در نهایت سلول­ های بنیادی موجب تحریک رشد مجدد موها و تقویت آن­ها می­ شوند. اما این روش تا چه حد قابل استفاده است و آیا کاشت مو با سلول های بنیادی صحت دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوال و آشنایی بیشتر با این روش مدرن و ویژگی­ های آن، تا انتهای مقاله با زیباشیم همراه باشید.

سلول های بنیادی چیست؟

سلول های بنیادی چیست؟

سلول‌های بنیادی سلول­ هایی‌ هستند که می­توانند به انواع گوناگون و متفاوت سلول‌های موجود در بدن تبدیل شوند. این سلول‌ها جزو سلول­ های غیر تخصصی محسوب می شوند که قادر به انجام کار خاصی در بدن نیستند؛ اما می­توانند خود را تقسیم و تکثیر کنند. بنابراین یا به شکل سلول ­های بنیادی در بدن باقی می ماند و یا به انواع دیگری از سلول­ های بدن تبدیل می­شوند. این سلول ­ها می توانند موجب ترمیم بافت آسیب دیده شوند و سلول­ های از دست رفته را جایگزین کنند.

کاشت مو با سلول های بنیادی چطور کار میکند؟

کاشت مو با سلول ‌های بنیادی نوعی تکنولوژی مدرن و پیشرفته است که در آن با استفاده از سلول‌های بنیادی خود بیمار، به درمان ریزش مو می پردازند. از آنجایی که سلول‌های بنیادی می­توانند به انواع سلول‌های مختلف تبدیل شده و باعث رشد و ترمیم بافت­ ها شوند؛ می­توان از آن­ها برای ترمیم بافت پوست سر و رشد مجدد موها کمک گرفت.

در این روش سلول‌های بنیادی توسط محققان در محیط آزمایشگاهی پرورش داده می­شود و با دستکاری در روند رشد و تکثیر، این سلول­ها به سلول‌های تخصصی نظیر سلول‌های عصبی و خونی تبدیل می­شوند. سپس می­توان این سلول‌های تخصصی را در بخشی از بدن که می­خواهند پیوند زده و موجب رشد و ترمیم بافت شوند. به‌عنوان مثال، در مورد کاشت مو، سلول­ های بنیادی که در آزمایشگاه پرورش یافته اند در نواحی طاس سر تزریق می شوند.

 

کاشت مو با سلول های بنیادی چطور کار میکند؟

روش کاشت مو با سلول های بنیادی چگونه است؟

یکی از آزمایش ­های کاشت مو که برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ با موفقیت انجام شد، کاشت مو با سلول های بنیادی توسط محققان ایتالیایی بود. در این روش، محققان سلول­ های بنیادی را با به کار بردن یک ابزار با تیغه دایره‌ای استخراج می­کنند. این ابزار درون پوست بدن چرخنده می‌شود و نمونه­ ای از بافت را برای استخراج سلول­ ها بر می­دارد. پس از آن، سلول‌های برداشته ‌شده با قرار دادن در سانتریفیوژ، از بافت جدا می­شوند. در نهایت، سوسپانسیون باقی مانده در بخش­های طاس سر، تزریق می­شود.

این روش کاشت مو نیاز به بیهوشی ندارد و تمامی مراحل به ‌صورت سرپایی در بهترین کلینیک کاشت مو در تهران توسط پزشک متخصص انجام می­گیرد. در هنگام برداشتن سلول­ های بنیادی، پزشک ابتدا قسمت مورد نظر را بی‌حس می­کند و پس از آن با استفاده از دستگاه لیپوساکشن، چربی را از بدن برداشت می­کند. با استفاده از فرایند ویژه­ای سلول‌های بنیادی از چربی جدا شده و پس از این جداسازی می­توان آن را به پوست سر تزریق کرد. تمامی این مراحل در حدود سه ساعت طول می­کشد.

محدودیت های کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی با تمام مزایای خود، ممکن است با محدودیت­هایی نیز مواجه شود. از این محدودیت ­ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بسته به شرایط سلامتی بیمار، ممکن است موهای جدید با پوست سر ادغام نشوند و به همین دلیل در نواحی تحت درمان، التهاب ایجاد شود.
  • ممکن است موهای کاشته شده کاملا رشد نکنند یا کمی رشد کنند.
  • پس از چند سال نیاز به پیوند مجدد وجود خواهد داشت.
  • ممکن است بدن قادر به ادغام با سلول­ ها نبوده و آن­ها را پس بزند.
  • ممکن است فیبروز پوست سر ایجاد شود و این امر میزان موفقیت کاشت مو را کم خواهد کرد.
  • آزمایش­ های کم و تحقیقات محدودی در این زمینه صورت گرفته است و می­توان گفت این روش هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد.
  • نتایج کاشت مو با سلول های بنیادی می تواند در بین تمام افراد یکسان نباشد و ممکن است به زودی نتایج حاصل نشود.

محدودیت های کاشت مو با سلول های بنیادی

عوارض کاشت مو با سلول های بنیادی

با اینکه کاشت مو با سلول های بنیادی روش ایمن و کم تهاجمی محسوب می­شود، ولی مانند تمامی روش ­های پزشکی احتمال بروز خطر هایی وجود دارد. این عوارض می­توانند به شرح زیر باشند:

  • ایجاد خونریزی یا عفونت: ممکن است در محل برداشت سلول­ ها و تزریق خونریزی یا عفونت رخ دهد.
  • جای زخم: احتمال ایجاد جای زخم  یا اسکار در محل بیوپسی و تزریق وجود دارد.
  • صدمه دیدن اعصاب یا شریان ­ها: اگرچه نادر است، اما خطر کمی آسیب به اعصاب یا شریان ­های زیر محل بیوپسی وجود دارد.

هزینه کاشت مو با سلول های بنیادی

از آنجایی که کاشت مو با سلول های بنیادی یک روش مدرن است و هنوز در جهان فراگیر نشده است و در مرحله آزمایشی و تحقیقاتی قرار گرفته است، اطلاعات دقیقی در رابطه با این روش موجود نیست. با این حال با توجه به پیشرفته بودن این روش، می توان حدس زد که هزینه کاشت مو با سلول‌های بنیادی گران­تر از سایر روش ­های قدیمی باشد.

همچنین هزینه کاشت مو با این روش مانند سایر روش ­های پیوند مو به مشخصه های متعددی مانند وسعت ناحیه تحت درمان، نوع ریزش مو، میزان مهارت و تخصص پزشک و پیشرفته بودن کلینیک، تعداد جلسات درمانی، تعداد سرنگ‌های لازم برای تزریق، آزمایش ­های جانبی و… بستگی دارد.

به طور کلی می توان گفت متوسط هزینه این روش کاشت مو در جهان حدود هفت هزار دلار است. البته قیمت کاشت مو با سلول های بنیادی قیمت از حدود پنج هزار دلار شروع شده و بسته به تاثیر سایر عوامل، تا ۱۰ هزار دلار هم ادامه پیدا می­کند. بنابراین کل هزینه کاشت مو با این روش به شرایط افراد بستگی دارد و متفاوت خواهد بود.

هزینه کاشت مو با سلول های بنیادی

ریکاوری بعد از کاشت مو با سلول ­های بنیادی و زمان نقاهت کامل

اگرچه این نوع درمان زمان نقاهت خاصی ندارد، اما ممکن است بیمار کمی احساس درد داشته باشد. اگر درد پس از یک هفته کاهش نیابد باید پزشک را در جریان گذاشت. تا حدود یک هفته پس از کاشت مو با سلول های بنیادی بیمار باید از انجام ورزش یا فعالیت بدنی شدید، خودداری کند.

همچنین ممکن است جای زخم خفیفی در ناحیه بیوپسی که سلول­ها استخراج شده­ اند، ایجاد شود. ممکن است به به دلیل اثرات ناشی از بی­ حسی موضعی، بیمار نتواند خود را به منزل برساند. بعضی از افراد مایل به انجام سایر روش ­های کاشت مو که به صورت سنتی انجام می شوند، نیستند؛ زیرا نمی‌خواهند زمان نقاهت زیادی را سپری کنند. مزیت کاشت مو با سلول های بنیادی در همین است که دوران نقاهت چندانی نداشته و بهبودی سریع­ تر رخ می­دهد. ناحیه اهدا کننده سلول­ های بنیادی در عرض ۲ تا ۷ روز به طور کامل بهبود پیدا می­کند.

چکیده مقاله کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی یکی از روش­های مدرن و پیشرفته کاشت مو محسوب می­شود که هنوز در جهان فراگیر نشده است. همان­طور که در این مقاله ذکر شد به دلیل استفاده از سلول­های بنیادی در این روش، موها مجددا به صورت طبیعی رشد کرده و تقویت می­شوند و دوران نقاهت و سختی­های سایر روش­های کاشت مو را به همراه ندارد.

در این روش سلول­های بنیادی از چربی زیر پوست برداشته می­شوند و در آزمایشگاه به سلول­های تخصصی تبدیل خواهند شد. سپس این سلول­ها به پوست ناحیه طاس شده تزریق و شروع به عمل می­کنند. هزینه این عمل به عواملی مانند وسعت ناحیه درمان، شرایط سلامتی هر فرد، میزان تبحر و تخصص پزشک، هزینه های جانبی و… بستگی دارد و متغیر است.

سوالات متداول

آخرین اخبار سلول بنیادی مو چیست؟

در آخرین اخباری که از سلول­ های بنیادی منتشر شده است، پژوهشگران کشور کره طی تحقیقات خود پی برده اند که استفاده از سلول­ های بنیادی طی روشی خاص می­تواند موجب قطع ریزش شده و باعث رشد مجدد مو در زنان و مردان شود. طی یک آزمایش کنترل شده که در ابعاد کوچک انجام شده است، این درمان می تواند ایمنی بالایی داشته و بسیار موثر باشد. پژوهشگران در حال تلاش هستند که بتوانند آزمایش­هایی در مقیاس های بزرگتر انجام دهند. در ادامه آزمایش ها و تحقیقات، پژوهشگران دریافتند که برخی سلول­ های بنیادی که در بافت چربی وجود دارند، می­توانند هورمون­ های رشد را ترشح کنند و منجر به رویش و رشد مجدد موها در زنان و مردان شوند.

آیا کاشت مو با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟

طبق تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته است، موارد موفق پیوند مو با سلول‌های بنیادی امیدوارکننده بوده است. البته تا این روش توسط FDA تایید نشده‌ باشد، هیچ تضمینی در مورد میزان موفقیت ان وجود ندارد و فعلا در مرحله تحقیقاتی به سر می­برد. بنابراین به متقاضیان کاشت مو با سلول های بنیادی هشدار داده می‌شود که هرگز فریب تبلیغات کلینیک‌ها را در این مورد نخورند و تا زمانی که تحقیقات کامل صورت نگرفته است، صبر کنند.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *