انواع کرم و پماد بی حسی برای لیزر

امروزه یکی از روش های پرطرفدار برای از بین بردن موهای زائد، استفاده از لیزر موهای زائد می باشد. استفاده از لیزر همواره با کمی درد و سوزش همراه است. برخی از افراد قادر به تحمل این درد هستند؛ اما از آنجایی که آستانه تحمل درد هر فرد با دیگر متفاوت است، برای برخی از افراد تحمل درد لیزر خوشایند نیست و می تواند موجب اضطراب یا ناراحتی در آن ها شود.

در چنین مواقعی می توان از کرم بی حسی لیزر استفاده کرد. چنان چه می خواهید در مورد انواع کرم بی حسی لیزر و مزایا و معایب هر کدام از آن ها بیشتر بدانید، این مقاله برای شماست، تا انتها با ما همراه باشید. ما در این مقاله از زیباشیم، به معرفی بهترین کرم ها و پمادهای بی حس کننده بدن که قبل از لیزر در بهترین مرکز لیزر در تهران مورد استفاده قرار میگیرد را معرفی خواهیم کرد.

انواع پماد بی حسی برای لیزر

انواع کرم بی حسی لیزر با ایجاد کرختی در پوست، موجب کاهش درد لیزر می شوند. استفاده از این کرم ها مانع از رسیدن سیگنال های درد از سطح پوست به مغز شده و فرایند لیزر را قابل تحمل تر می کند. از جمله انواع کرم بی حسی لیزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پمادهای حاوی لیدوکائین

از جمله پمادهای بسیار موثر در کاهش درد، پمادهای حاوی لیدوکائین هستند. استفاده از پمادهای حاوی لیدوکائین سریع تر از پمادهای قابل حل در آب، منجر به بی حسی ناحیه تحت درمان لیزر می شود. همچنین، تاثیر این پماد، از پماد بی حس‌ کننده بنزوکائین نیز بیشتر است. بنابراین می توان گفت بهترین کرم بی حسی لیزر موهای زائد، پمادهای حاوی لیدوکائین هستند.

مطالعه بیشتر: بهترین مرکز لیزر در تهران

انواع پماد بی حسی برای لیزر
انواع پماد بی حسی برای لیزر

پمادهای دارای بنزوکائین

پمادهای دارای بنزوکائین مانند یک ماده شیمیایی در پوست عمل می کنند و با جلوگیری از ایجاد سیگنال‌های الکتریکی در رشته ‌های عصبی مغز موجب از بین بردن احساس درد می شوند. از جمله کرم‌ های بی حسی لیزر که حاوی بیست درصد بنزوکائین هستند، می‌توان به اولترادنت و مستردنت اشاره کرد.

پمادهای بی حسی گیاهی

برخی از افراد نسبت به مواد شیمیایی آلرژی دارند؛ این افراد باید از کرم بی حسی گیاهی به جای کرم های شیمیایی استفاده کنند. از مشهورترین کرم های بی‌ حس کننده گیاهی می توان به کرم ‌های زایلاپی و املا اشاره کرد.

اسپری های بی حس کننده

اسپری های بی حس کننده حاوی لیدوکائین، تاثیر گذاری بیشتری نسبت به کرم بی حسی لیزر دارند. این اسپری ها از طریق ممانعت از ایجاد سیگنال های الکتریکی درد در رشته های عصبی، از رسیدن پیام درد به مغز جلوگیری می کنند؛ در نتیجه شما دردی احساس نخواهید کرد.

بهترین و معتبرترین برندهای پماد بی حس کننده برای لیزر

برای اینکه فرایند لیزر را بدون ناراحتی و احساس درد سپری کنید؛ لازم است که از انواع کرم بی حسی لیزر قوی استفاده کنید. امروزه کرم های زیادی با نام های مختلف تولید و در بازار عرضه میشوند؛ مهم است از بهترین و معتبرترین برندها استفاده کنید تا پوست قسمت تحت درمان به خوبی بی حس شود و احساس نارضایتی نداشته باشید. از جمله انواع کرم بی حسی لیزر پرطرفدار در ایران می توان موارد زیر را نام برد.

معتبرترین برندهای پماد بی حس کننده
معتبرترین برندهای پماد بی حس کننده برای لیزر

پماد زایلاپی + طریق مصرف

پماد زایلاپی یکی از پمادهای بی حسی مشهور است و می توان از آن به عنوان محبوب ترین کرم بی حسی لیزر نام برد. اکثر استفاده کنندگان از این کرم رضایت دارند و در مراکز لیزر بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. پماد زایلاپی حاوی لیدوکائین است و باید بر روی پوست ناحیه مورد نظر استعمال شود.

بهتر است پماد را حدود ۳۰ دقیقه پیش از شروع لیزر موهای زائد بر روی پوست ناحیه تحت درمان بمالید و با استفاده از یک کیسه نایلونی قسمت مورد نظر را بپوشانید. سی دقیقه مکث کنید و سپس به انجام لیزر بپردازید؛ تا هیچ گونه درد و سوزشی در طی درمان احساس کنید. مدت ماندگاری بی حسی پماد زایلاپی در حدود ۱ ساعت است.

کرم بی حسی املا + طریق مصرف

نوع دیگری از انواع کرم بی حسی حاوی لیدوکائین که عملکردی شبیه به زاپلایی دارد؛ کرم بی حسی املا می باشد. این کرم حاوی ۵ درصد لیدوکائین و پریلوکائین است. طریق مصرف آن نیز شبیه به زایلاپی است با این تفاوت که نباید در استفاده از زیاده روی کرد؛ زیرا باعث بروز عوارضی مانند تپش قلب، تشنج، اختلال در تنفس و بیهوشی خواهد شد. همچنین به یاد داشته باشید پس از استعمال کرم املا هرگز روی آن را نپوشانید.

پماد بی حسی زایلوژل + طریق مصرف

نوع دیگری از انواع کرم بی حسی لیزر، زایلوژل نام دارد. این کرم نیز از کرم های حاوی لیدوکائین است که به شکل ژل در داروخانه ها وجود دارد. در هر ۱۰۰ گرم پماد زایلوژل، ۲ گرم لیدوکائین ترکیب شده است. شایان ذکر است که از پماد زایلوژل بیشتر هنگام معاینه مجاری ادرار استفاده می کنند و به ندرت برای بی حسی لیزر موهای زائد، مورد استفاده قرار می گیرد. برای مصرف پماد زایلوژل، باید مقدار مناسب از آن را بر روی ناحیه مورد نظر بمالید و در حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آن ناحیه بی حس شود.

عوارض مصرف بیش از حد کرم های بی حسی

عوارض مصرف بیش از حد کرم های بی حسی

پیش از مصرف پماد بی حس کننده، مقدار کمی از آن را بر روی بخشی از پوست بدن خود امتحان کنید؛ تا مطمئن شوید که پوست شما نسبت به ترکیبات آن کرم حساسیت نداشته باشد. توجه داشته باشید که اگر در مصرف انواع کرم بی حسی لیزر زیاده روی کنید؛ می تواند عوارضی برای شما به دنبال داشته باشد. در صورتی که علائمی نظیر التهاب، قرمزی و خارش مشاهده کردید؛ کرم بی حسی خود را با نوع دیگری جایگزین کنید. 

به عنوان مثال برخی از افراد به لیدوکایین حساسیت دارند و دچار واکنش های آلرژیک می شوند. در این موارد می توانند از پماد های دیگری که دارای بنزوکایین هستند، استفاده کنند. مصرف بیش از حد کرم های بی حسی، می تواند باعث عوارض خطرناکی مانند بالا رفتن ضربان قلب، احساس سرگیجه و سنگینی سر، حالت تهوع، ضعف، اختلال در سیستم عصبی و گردش خون شود.

علائم واکنش حساسیت به کرم های بی حس کننده

برخی از علائمی که می تواند نشان دهنده حساسیت به کرم های بی حسی باشند و در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنید، به شرح زیر هستند:

  • احساس سرگیجه
  • ضعف
  • خواب آلودگی
  • مشکلات بینایی و تاری دید
  • مشکلات تنفسی
  • احساس درد در قفسه سینه
  • بالا رفتن ضربان قلب 
  • خارش یا بثورات پوستی
  • ایجاد حفره هایی بر روی پوست
  • ایجاد تورم در لب ها، صورت یا گلو 
  • شنیدن صدای زنگ در گوش
  • تغییر رنگ پوست در ناحیه استفاده از کرم

حساسیت به کرم های بی حس کننده لیزر

برخی از علائم حساسیت به پماد های بی حسی بر خلاف موارد بالا شایع تر هستند و نیاز به مراجعه فوری به پزشک ندارند. این نوع علائم اغلب پس از مدت زمان مشخصی خود به خود برطرف می شوند. این علائم عبارتند از:

  • ایجاد تغییر در احساس کردن گرما یا سرما روی سطح پوست
  • متورم شدن یا التهاب و قرمزی در قسمتی از پوست که کرم روی آن استفاده شده است.

البته به یاد داشته باشید که فقط نمی توان به علائم ذکر شده اکتفا کرد و در صورت مشاهده هر نوع نشانه غیر معمول، باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

چکیده مقاله

لیزر درمانی به عنوان یکی از روش های محبوب و پرطرفدار برای رفع موهای زائد، همواره با مقداری درد و ناراحتی همراه است. این درد طبیعی است زیرا اشعه لیزر به پوست نفوذ می کند و ریشه موها را می سوزاند. این فرایند با کمی درد همراه است. اما خوشبختانه می توان با استفاده از انواع کرم بی حسی لیزر که در داروخانه ها و مراکز لیزر یافت می شوند؛ از شدت درد لیزر کاست.

در این مقاله به انواع این کرم های بی حسی پرداختیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کردیم. در نهایت به توصیه های پزشک خود در مورد اینکه کدام نوع بی حس کننده برای شما مناسب تر است؛ عمل کنید.

سوالات متداول

  • آیا کرم بی حسی موضعی واقعا در کاهش درد موثر است؟

بله، کرم های بی حسی با مکانیسم منحصر به فرد خود باعث کاهش احساس درد می شوند. این نوع کرم ها مانع از ایجاد سیگنال‌های الکتریکی در رشته‌های عصبی مغز شده و از ارسال پیام درد از سطح پوست به مغز جلوگیری می‌ کنند. در نتیجه، شما با استفاده از این کرم ها پیش از لیزر، در هنگام لیزر هیچ دردی احساس نمی کنید.

  • آیا برای دستگاه های لیزر دارای کولینگ مثل الکساندرایت هم کرم بی حسی بزنیم؟

هرچند امروزه با پیشرفت فن آوری، دستگاه های جدید و پیشرفته مانند کندلا الکساندرایت از سیستم های خنک کننده پیشرفته استفاده می کنند و قبل و بعد از هر شات لیزر، با دمیدن هوای خنک موجب کاهش درد و ناراحتی بیمار می شوند؛ اما به هر حال باز هم عمل لیزر با مقداری درد و ناراحتی همراه است. به همین دلیل در هنگام استفاده از هر نوع دستگاه لیزری، بهتر است از یک کرم بی حس کننده استفاده کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *