علت جوش زدن بعد از لیزر چیست؟ + درمان

با پیشرفت روز به روز علم و ظهور تکنولوژی لیزر، امروزه یکی از پرطرفدارترین روش های زیبایی در حذف موهای زائد، لیزر موهای زائد می باشد. انجام لیزر، مانند هر روش درمانی دیگر عوارض جانبی مخصوص به خود را دارد. این عوارض بسته به میزان حساسیت‌ پوستی هر فرد متفاوت است. یکی از عوارض رایج جوش بعد از لیزر می باشد. چنان چه شما نیز دچار این مشکل شده اید و یا می خواهید در مورد پیشگیری از بروز آن اطلاعات مفیدی کسب کنید؛ این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

چرا بعد از لیزر موهای زائد جوش می زنیم؟

به طور کلی تجمع چربی و میکروب ها در منافذ پوست منجر به بروز آکنه و جوش می شود. در طی فرایند لیزر، گرمای ناشی از پرتو لیزر منافذ پوست را بازتر کرده و همین امر موجب حساس تر شدن پوست می شود. گیر افتادن باکتری پروپیونیوم آکنه و تجمع با سلول های مرده پوست و چربی، می تواند باعث ایجاد جوش بعد از لیزر شود. گاهی علت این جوش ها، واکنش های التهابی پوست است و گاهی انجام ندادن مراقبت های لازم پس از لیزر باعث ایجاد آکنه می شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز لیزر در تهران

روش های پیشگیری از جوش زدن بعد از لیزر

بهترین روش های پیشگیری از جوش بعد از لیزر با دستگاه های لیزری مانند نظیر الکساندرایت و دایود به شرح زیر می باشد:

تمیز کردن پوست

تمیز نگه داشتن پوست پس از پایان جلسه لیزر، از عفونی شدن پوست و ایجاد جوش ها جلوگیری می کند. علاوه بر تمیزی پوست، می توانید برای کاهش التهاب و قرمزی پوست، از کرم ها و پمادهای التیام بخش و ضد التهاب مانند آلوئه ورا استفاده کنید. همچنین می توان از روغن درخت چای به عنوان ماده ای با خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد حساسیت و ضد التهاب استفاده کرد.

روش های پیشگیری از جوش زدن بعد از لیزر
روش های پیشگیری از جوش زدن بعد از لیزر

عدم مصرف کرم‌ های چرب و سنگین

از دیگر مواردی که برای پیشگیری از جوش بعد از لیزر باید در نظر گرفت؛ اجتناب از مصرف کرم ها و پمادهایی است که دارای مقادیر چربی بالا در ترکیبات خود هستند. این نوع کرم ها اجازه تنفس به پوست شما نمی دهند و همین امر می تواند به بروز اکنه منجر شود. به جای استفاده از کرم های سنگین، از کرم های سبک تر استفاده کنید تا پوست به راحتی نفس بکشد.

دوری کردن از محیط های گرم

پس از انجام لیزر، نباید در محیط های گرم یا معرض نور خورشید قرار بگیرید. افزایش دمای بدن موجب افزایش عرق کردن شده و عرق محیط مناسبی برای رشد باکتری ها ایجاد می کند. بنابراین دست کم تا دو الی سه روز پس از انجام لیزر، از سونا و حمام آب گرم دوری کنید و در صورتی که تصمیم دارید ورزش کنید؛ تنها ورزش های سبک را انتخاب کنید.

از دستکاری کردن پوست بپرهیزید

اگر در روزهای بعد از انجام لیزر با جای زخم، سوختگی، تاول و آکنه روی پوست خود مواجه شدید؛ آن ها را دستکاری نکنید تا منجر به پخش عفونت روی پوست خود نشوید.

از دستکاری کردن پوست بپرهیزید
روش های پیشگیری از جوش زدن بعد از لیزر

پرهیز از موارد آرایشی بهداشتی نامناسب

چنان چه پس از لیزر درمانی، قصد استفاده از مواد آرایشی بهداشتی بر روی پوست خود داشتید؛ تنها از مواد آرایشی بهداشتی مناسب نوع پوست خود استفاده کنید. در هنگام تهیه مواد آرایشی بهداشتی توجه داشته باشید که این مواد تحریک کننده نباشند و حتما دارای برچسبی باشد که روی آن عبارت غیر کومدون زا یا “non comedogeni” درج شده باشد.

اجتناب از خاراندن پوست

خاراندن پوست می تواند باعث تحریک پوست شده و این تحریک با التهاب و عفونت های کوچک همراه باشد که این امر به بروز آکنه منجر خواهد شد.

بهترین و موثرترین روش درمان جوش های بعد از لیزر

اولین قدم برای درمان مشکل جوش بعد از لیزر، استفاده از رتینوئیدهای موضعی است. این نوع داروها با از بین بردن کومدون و میکرو کومدون ها از افزایش جوش ها جلوگیری می کنند. به علاوه با داشتن خواص ضد التهابی، منجر به کاهش جوش ها می شوند. از این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترتینوئین
  • آداپالن
  • تازاورتن
  • ایزوترتینوئین

توجه داشته باشید در صورتی که جوش بعد لیزر، حاد شده باشد باید به پزشک مراجعه کنید تا به صورت تخصصی تر مورد ارزیابی قرار بگیرید.

بهترین روش درمان جوش های بعد از لیزر
بهترین و موثرترین روش درمان جوش های بعد از لیزر

راهکار درمان جوش بعد از لیزر بیکینی

بعد از انجام لیزر برای موهای زائد قسمت بیکینی، اجازه دهید آن ناحیه در معرض هوای آزاد باشد و برای رفع التهاب آن از کرم های ترمیم کننده نظیر سیکالفیت استفاده کنید. از دستکاری کردن جوش های این ناحیه خودداری کنید. در مورد مراقبت ها و عوارض لیزر موهای زائد بیکینی بیشتر بدانید.

آیا جای جوش ها روی پوست باقی می ماند؟

جوش بعد از لیزر از نظر ماندگاری شبیه به دیگر جوش های بدن است و چنانچه موارد بهداشتی و توصیه هایی نظیر عدم دستکاری جوش ها را رعایت کنید و از کرم ها و پمادهای رفع جوش و التهاب استفاده کنید؛ جای نگرانی وجود ندارد و جوش ها به مرور زمان از بین می روند.

به طور معمول این ضایعات بیشتر در هنگام استفاده از دستگاه لیزر نامناسب و یا به دلیل عدم مهارت اپراتور لیزر ایجاد می شوند و در نهایت پس از یک هفته کاملا برطرف می شوند. چنانچه این جوش ها با گذشت ده روز همچنان بر روی پوست باقی ماندند، یا شکلی غیر طبیعی داشتند، هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید و از او برای درمان کمک بخواهید.

آیا نوع دستگاه روی جوش زدن بعد از لیزر تاثیر دارد؟

در هنگام استفاده از دستگاه لیزر مهم است که نوع دستگاه با نوع پوست شما متناسب باشد. به عنوان مثال لیزر الکس برای پوست های روشن به کار می رود؛ در حالی که برای پوست های تیره لیزر اندیاگ که دارای طول موج بلندتر است؛ مناسب تر می باشد. چنانچه از دستگاه لیزر متناسب با رنگ پوست خود استفاده نکنید؛ احتمال ایجاد جوش بعد از لیزر بیشتر می شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین دستگاه لیزر موهای زائد کدام است؟

چه نواحی از بدن بعد از لیزر بیشتر جوش می زند؟

بعد از انجام لیزر موهای زائد، شاهد ایجاد جوش و آکنه در نواحی از بدن مانند لب بالایی، پاها، زیر بغل یا خط بیکینی هستیم که این جوش ها به دلیل باز شدن منافذ پوست در اثر گرمای اشعه و مسدود شدن منافذ با چربی، سلول ‌های مرده پوست، کثیفی و باکتری‌ ها ایحاد می شوند.

نوع دستگاه روی جوش زدن بعد از لیزر

اگر روی پوستمون جوش داشته باشیم، می توانیم لیزر کنیم؟

چنان چه روی پوست خود جوش دارید و موها دقیقا بر روی جوش ها هستند، احتمال التهاب پوست و جوش ها پس از لیزر بیشتر است. معمولا درچنین شرایطی پوست بیشتر جوش می زند. اما باز هم در روند لیزر و تخریب فولیکول های مو، به تدریج و با گذشت دو تا سه جلسه از آغاز لیزر موهای زائد، جوش ها کاملا برطرف می شوند. همچنین لیزر در حین رفع موهای زائد، با از بین بردن موهای زیر پوستی جوش های ناشی از موهای زیر پوستی را نیز برطرف خواهد کرد.

بنابراین چنان چه جوش ها به دلیل استفاده از سایر روش های رفع موهای زائد مانند وکس، تیغ و … ایجاد شده باشند نه تنها مانعی برای لیزر نیستند، بلکه امکان رفع آن ها با لیزر نیز وجود دارد. اما اگر جوش ها دلایل هورمونی داشته باشند؛ از پزشک خود بخواهید تمام جوانب را در نظر بگیرد و اگر لیزر خطری برای شما به همراه ندارد؛ درمان را آغاز کنید.

آیا لیزر باعث ایجاد کک روی پوست می شود؟

چنان چه لیزر مو‌های زائد، به شکل درست و توسط افراد مجرب و ماهر انجام بگیرد، فرد دچار عوارض خاصی نخواهد شد. اما انجام لیزر نزد تکنسین های بی تجربه و آموزش ندیده یا با دستگاه های قدیمی و غیر استاندارد، علاوه بر عوارضی مانند سوختگی می تواند باعث ایجاد لکه های قهوه ای یا به اصطلاح کک بر روی پوست شود.

همچنین به یاد داشته باشید که ایجاد کک بر روی پوست، علاوه برموارد ذکر شده به عواملی نظیر جنس و رنگ پوست فرد، تکنیک ‌هایی که برای خنک‌ سازی در طول لیزر مورد استفاده قرار می گیرد، تعداد جلسات و طول دوره درمان با لیزر، طول موج اشعه لیزر، مدت ‌زمانی که برای لیزر در نظر گرفته می شود، ابعاد نقطه تابش و… بستگی دارد. پس برای دور ماندن از کک و مک ناشی از لیزر، در انتخاب مرکز لیزر مناسب توجه کافی داشته باشید. زیرا در غیر این صورت برای رفع عوارض ناشی از لیزر مانند لکه های صورت باید مجددا به پزشک مراجعه کنید.

لیزر باعث ایجاد کک روی پوست می شود؟

جمع بندی

جوش بعد از لیزر، یکی از عوارضی است که برخی افراد پس از انجام لیزر موهای زائد تجربه می کنند. در این مقاله در مورد جوش بعد از لیزر، پیشگیری از ایجاد آن و راه های درمان آن توضیحات لازم را به شما ارائه دادیم تا بتوانید با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر شد؛ با کمترین نگرانی به لیزر موهای زائد بپردازید.

سوالات متداول درباره جوش بعد از لیزر

آیا جوش بعد از لیزر خطرناک است؟

خیر، التهاب پوست و فولیکول های مو و یا باز شدن منافذ به دلیل اشعه لیزر می تواند باعث ایجاد جوش شود. این جوش ها پس از مدتی رفع شده و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.

آیا با وجود جوش بر روی پوست، می توان لیزر کرد؟

بله، در صورتی که جوش ها بسیار حاد و عفونی نباشند یا منشا هورمونی نداشته باشند، انجام لیزر ممانعتی ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *