پیامدها و عوارض بوتاکس در دوران شیردهی

یکی از مواردی که انجام آن ممکن است دارای پیامدهای زیان باری برای مادر یا نوزاد شود، تزریق بوتاکس در شیردهی می‌باشد. بوتاکس سمی است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود و پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا بوتاکس در دوران شیردهی می‌تواند به نوزاد منتقل شود یا خیر.

از آنجایی که در صورت ورود بوتاکس به بدن نوزاد، می‌تواند اثرات مخربی بر روی سلامت فرزند شما داشته باشد، بسیاری از پزشکان در مورد تزریق بوتاکس در شیردهی هشدار می‌دهند.

بسیاری از فعالیت‌ها یا مصرف مواد خوراکی که در دوران بارداری برای مادران ممنوع است، پس از زایمان ممنوعیت ندارد. اما اگر مادر تصمیم بگیرد با شیر خود نوزاد را تغذیه کند، باید همچنان مراقب مصرف مواد خوراکی و همچنین داروهای مختلف و سایر فراورده‌های خاص باشد، زیرا هر آن چه وارد بدن مادر می‌شود، ممکن است از راه شیر مادر به بدن نوزاد نیز منتقل شود.

تزریق بوتاکس چیست؟

بوتاکس همان سم بوتولینوم است که ورود آن به عضلات زیر پوست، باعث فلج موقت عضلات ناحیه تحت درمان می‌شود. از آنجایی که انقباض‌های ماهیچه‌ای و حرکت عضلات یکی از عوامل اصلی برای ایجاد خطوط ریز و درشت بر روی پوست صورت هستند؛ با فلج موقت عضلات، پوست صاف‌تر شده و چین و چروک‌های آن برطرف می‌شود. البته یکی از کاربردهای بوتاکس، رفع چین و چروک و جوانسازی پوست است. علاوه بر این کاربرد، بوتاکس دارای کاربردهای درمانی دیگری نیز مانند رفع اسپاسم، رفع افتادگی پلک، درمان تعریق و… می‌باشد.

پزشک به وسیله یک سوزن ظریف مقدار مشخصی از بوتاکس را به عمق مناسبی در پوست ناحیه مورد نظر که با توجه به نوع درمان متفاوت است، تزریق می‌کند.

تزریق بوتاکس چیست و چگونه انجام میشود؟
چگونگی تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس چگونه انجام می‌شود؟

ممکن است در نگاه اول تزریق بوتاکس بسیار ساده دیده شود، چرا که دارای مراحل زیادی نیست؛ اما آن چه در تزریق بوتاکس مهم است، میزان دانش، تخصص و مهارت پزشک برای داشتن بهترین عملکرد می‌باشد. همچنین پزشک باید از علم زیبایی‌شناسی به نحوی درست و حرفه‌ای برخوردار باشد. از آنجایی که تعداد عضلات صورت زیاد است، فقط یک پزشک باتجربه و ماهر می‌تواند بوتاکس را به درستی و دقیقا به نقطه مورد نظر تزریق کند.

پزشک برای تزریق بوتاکس از یک سوزن بسیار ظریف استفاده می‌کند و میزان مشخصی از بوتاکس ‌را به ماهیچه‌های مورد هدف تزریق می‌کند. تزریق بوتاکس کاری زمان بر نیست و در کم‌تر از ۱۵ دقیقه انجام می‌شود.

اینکه هر فرد به چه تعداد تزریق نیاز دارد، به وضعیت پوست و میزان و عمق خطوط صورت او بستگی دارد. به عنوان مثال برای رفع خطوط پنجه کلاغی ممکن است به ۲ یا ۳ بار تزریق نیاز باشد. برای برطرف کردن خطوط اخم نیز معمولا به ۵ بار تزریق یا بیشتر نیاز داریم.

عوارض تزریق بوتاکس در شیردهی

با وجود مطالعات فراوان، هنوز اطلاعات کافی در مورد عوارض تزریق بوتاکس در شیردهی به دست نیامده است. از طرفی مواد خوراکی یا داروهایی که مادر در دوران شیردهی مصرف می‌کند، ممکن است از طریق شیر به نوزاد منتقل شوند؛ بنابراین همانطور که برخی عوارض تزریق بوتاکس در بارداری خطرناک است، ممکن است در دوران شیردهی نیز عوارض خطرناکی وجود داشته و بهتر است از تزریق بوتاکس در شیردهی خودداری کنید و این درمان زیبایی را تا زمان از شیر گرفته شدن نوزاد به تعویق بیاندازید.

در صورت انتقال سم بوتاکس به بدن نوزاد، عدم وجود سیستم ایمنی کامل در بدن نوزادان، می‌تواند خطرات بسیاری را برای آن‌ها به دنبال داشته باشد. از آنجایی که بوتاکس نوعی سم محسوب می‌شود و امکان رسیدن آن به نوزاد از طریق شیر مادر وجود دارد؛ باید از تزریق بوتاکس در شیردهی پرهیز کرد.

عوارض تزریق بوتاکس در شیردهی، به این بستگی دارد که آیا بوتاکس از شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود یا خیر، اگرچه مطالعات و یافته‌های کافی هنوز در این مورد وجود ندارد؛ پزشکان توصیه می‌کنند از انجام این کار خودداری کنید. وارد شدن بوتاکس به بدن نوزاد می‌تواند واکنش‌های شدیدی در بدن او ایجاد کند و منجر به اختلال در رشد استخوان‌های نوزاد، ابتلا به بیماری بوتولیسم و حتی منجر به مرگ نوزاد شود. همچنین برای اطمینان از اینکه عوارضی شما را تهدید نکند توصیه میکنیم به بهترین مرکز فیشیال پوست در تهران رفته تا در صورت نیاز روش جایگزین تزریق بوتاکس را که بدون عوارض باشد، انجام دهید.

بوتاکس در شیردهی چه عوارضی دارد؟
تاثیر تزریق بوتاکس در شیر مادر چیست؟

تاثیرات بوتاکس در شیر مادر

با توجه به اینکه هنوز یافته‌های چندانی در مورد تاثیر بوتاکس بر شیر مادر وجود ندارد، این احتمال وجود دارد که بوتاکس در دوران شیردهی مضر باشد و توصیه می‌شود در صورتی که مادران شیرده بوتاکس تزریق کرده اند، برای مدتی شیردهی را قطع کنند. ممکن است بوتاکس که یک ماده سمی است، وارد شیر مادر شده و از این طریق به نوزاد منتقل شود. انتقال سم بوتولینوم به بدن نوزاد می‌تواند منجر به ابتلای نوزاد به بیماری بوتولیسم شده و خطرات بسیاری را برای نوزاد به دنبال داشته باشد.

روش‌های جایگزین تزریق بوتاکس برای دوران شیردهی چیست؟

چنان چه تزریق بوتاکس برای کاربردهای درمانی نظیر درمان میگرن یا اسپاسم عضلانی صورت بگیرد، پزشک برخی درمان‌های جایگزین را به جای بوتاکس به بیمار توصیه می‌کند که این درمان‌ها در دوران شیردهی خطری ندارند. بعضی از داروهای میگرن نباید در زمان شیردهی مصرف شوند. به جای آن پزشک ممکن است برخی مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن (تایلنول) یا ایبوپروفن (ادویل، مورتین) را برای فرد تجویز کند.

البته دوز مناسب زمان شیردهی نیز توسط پزشک تعیین می‌شود. چنان چه یک محرک غذایی موجب شدت گرفتن درد میگرن می‌شود، می‌توان به جای تزریق بوتاکس در شیردهی، با اصلاح رژیم غذایی درد را مدیریت کرد.

اگر هدف شما از تزریق بوتاکس در شیردهی، رفع خشکی و گرفتگی ماهیچه‌ها نظیر گرفتگی عضلات گردن باشد، ماساژدرمانی می‌تواند جایگزین خوبی برای بوتاکس باشد. همچنین می‌توان از برخی مسکن‌های بدون نسخه، مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای رفع درد گرفتگی عضلات استفاده کرد. علاوه بر موارد فوق، انجام برخی ورزش‌ها و نرمش‌های کششی می‌توانند به بهبود وضعیت عضلات کمک کنند. به هر حال، با توجه به اینکه تزریق بوتاکس در شیردهی، برای درمان چه نوع مشکلی می‌باشد، پزشک جایگزین ایمنی به جای آن به شما توصیه خواهد کرد.

چنان چه تزریق بوتاکس در دوران شیردهی برای درمان‌های زیبایی و جوانسازی پوست صورت توسط بهترین دکتر بوتاکس در تهران، مورد استفاده قرار بگیرد؛ پزشک ممکن است به جای آن، ماساژ صورت را به شما پیشنهاد دهد. ماساژ با روغن‌های گیاهی می‌تواند به بهبود وضعیت پوست کمک کند. همچنین مصرف کلاژن‌های خوراکی با توصیه پزشک می‌تواند بر روی جوانسازی پوست تاثیر داشته باشد.

استفاده از کرم‌های ضد چروک و مغذی برای دور چشم و صورت نیز می‌تواند یک راه حل جایگزین برای تزریق بوتاکس در شیردهی باشد. البته واضح است که کرم ها، روغن‌های گیاهی و داروهای کلاژن ساز در دراز مدت تاثیرگذار خواهند بود. اما با این وجود نسبت به عوارض احتمالی تزریق بوتاکس در شیردهی، گزینه‌های بسیار خوبی محسوب می‌شوند.

روش های جایگزین بوتاکس در دوران شیردهی
روش های جایگزین بوتاکس برای دوران شیردهی

مدت زمان لازم بعد از شیردهی برای بوتاکس

مطالعات تا به امروز، نشان نداده که آیا تزریق بوتاکس دقیقا برای زنان شیرده مشکل ایجاد می‌کند یا خیر، اما از آن جایی که ماده بوتاکس همان سم بوتولینوم است و ممکن است از طریق شیر به نوزاد منتقل شود؛ در صورت تزریق بوتاکس در شیردهی، بهتر است مادران حداقل تا ۲۴ ساعت و حداکثر تا چند روز، به فرزند خود شیر ندهند تا مشکلی ایجاد نشود.

چنان چه در دوران شیردهی بوتاکس تزریق کرده اید، بهتر است شیر خود را تخلیه کرده و دور بریزید و از شیر دادن به نوزاد خود اجتناب کنید. البته نمی‌توان گفت که با انجام این روش، مواد سمی بوتاکس به طور صد در صد از شیر شما خارج می‌شوند، اما این کار مواد سمی موجود در شیر را تا حدی کاهش می‌دهد.

بنابراین بهترین کار این است که به جای تزریق بوتاکس در شیردهی، این کار را به بعد از زمان شیردهی موکول کنید. البته این موارد از نظر علمی اثبات نشده است، اما بهتر است احتیاط را رعایت کنید و در صورت تزریق بوتاکس تا چند روز به نوزاد خود شیر مادر ندهید.

آنچه در مقاله بوتاکس در دوران شیردهی خواندید

تزریق بوتاکس یک درمان موثر و کاربردی برای مشکلات پوستی و درمان برخی بیماری‌ها می‌باشد و از این جهت بسیار پرطرفدار است. یکی از مواردی که همواره مورد بحث قرار می‌گیرد، تزریق بوتاکس در شیردهی می‌باشد. همان طور که در این مقاله ذکر شد، یافته‌های علمی نمی‌توانند به طور قطعی عوارض تزریق بوتاکس در دوران شیردهی را اثبات کنند و به مطالعات بیشتر در این مورد نیاز است؛ اما از آنجایی که امکان ورود سم بوتاکس از طریق شیر مادر به نوزاد وجود دارد، پزشکان توصیه می‌کنند از انجام این کار خودداری کنید.

می‌توانید از روش‌های جایگزینی که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم در زمان شیردهی به جای بوتاکس استفاده کنید؛ البته فراموش نکنید بهترین روش درمانی، روشی است که پزشک شما با در نظر گرفتن شرایط پیشنهاد می‌دهد.

سوالات متداول

علت ممنوعیت بوتاکس در شیردهی چیست؟

شیر مادر بهترین غذا برای نوزاد است و با وجود شیر مادر، نوزاد تا ۶ ماهگی حتی نیاز به نوشیدن یک قطره آب هم پیدا نمی‌کند. از آنجایی که داروها و غذاهای مصرف شده توسط مادر، به سرعت بر روی شیر اثر می‌گذارد؛ بهتر است مادران از تزریق بوتاکس در دوران شیردهی خودداری کنند. ممکن است بوتاکس از طریق شیر به نوزاد منتقل شود و عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. بوتاکس می‌تواند منجر به بیماری بوتولیسم شده و حتی مرگ نوزاد را در پی داشته باشد.

آیا بوتاکس در سال دوم شیردهی مضر است؟

اگرچه هنوز گزارش خاصی از عوارض تزریق بوتاکس در شیردهی و بارداری، منتشر نشده است اما بهتر است مادری که در دوران شیردهی به سر می‌برد، از تزریق بوتاکس خودداری کند، زیرا ممکن است سم بوتاکس از طریق شیر به نوزاد منتقل شود و عوارضی برای او داشته باشد. بنابراین تزریق بوتاکس در سال دوم شیردهی نیز به همان اندازه می‌تواند زیان بار باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *