مراحل ایمپلنت دندان چیست و چقدر طول میکشد؟

مراحل ایمپلنت به‌صورت تخصصی توسط دندان‌پزشک ماهر انجام می‌شود. ایمپلنت دندان یک شیوه منحصربه‌فرد و طبیعی برای جاگزینی دندان‌های ازدست‌رفته است. ازدست‌دادن دندان‌ها به‌ویژه دندان‌های جلویی که تأثیر فوق‌العاده در زیبایی چهره دارند بسیار نگران‌کننده هستند. ایمپلنت دندان با عمر طولانی و ظاهری جذاب، تمام مشکلات نبود دندان اعم از کاهش زیبایی و عدم هضم صحیح غذا را رفع می‌کند. در ادامه توضیح دقیقی از نحوه انجام مراحل ایمپلنت دندان را شرح داده‌ایم.

ایمپلنت چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت دندان به‌عنوان روشی مناسب برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته شناخته می‌شود. در مراحل ایمپلنت دندان به‌صورت حرفه‌ای، پایه‌های پیچ مانند فلزی از طریق جراحی به‌جای ریشه دندان، درون استخوان فک قرار می‌گیرند. این پایه‌ها از تیتانیوم با ترکیبی از چندین مواد ساخته می‌شوند. مدتی پس از قرارگیری این پایه‌ها، استخوان اطراف آنها رشد می‌کند و به پایه‌های فلزی استحکام بیش‌تری می‌بخشد.

ایمپلنت چگونه انجام می‌شود؟

بعد از پایان مراحل جای‌گذاری پایه‌های پیچ مانند، زمان قراردادن روکش ایمپلنت فرامی‌رسد. روکش ایمپلنت‌ها بسیار شبیه‌ساز دندان طبیعی هستند و از دوام بالایی برخوردارند که همین ویژگی سبب شده تا بین دیگر شیوه‌های جایگزینی دندان محبوب‌تر باشند. کاشت ایمپلنت دندان، انواع جراحی‌های مختلفی را در بر می‌گیرد؛ از جمله این موارد عبارتند از:

  • ایمپلنت فوری
  • پونتیک دندان
  • جراحی‌ لیفت سینوس
  • جراحی بازسازی استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

مراحل قبل از ایمپلنت دندان

قبل از شروع مراحل ایمپلنت دندان نیاز است تا مراحل زیر را بگذرانید:

۱. مشاوره با دندان‌پزشک

در مرحله اول قبل از ایمپلنت، ابتدا باید عکس‌برداری انجام شود تا بهترین متخصص ایمپلنت بتواند با معاینه کلی به طور دقیق وضعیت استخوان فک و دندان‌ها را مورد بررسی قرار دهد. اگر قصد ایمپلنت دندان را دارید باید فهرستی از داروهای مصرفی و سوابق پزشکی تهیه کنید و به دندان‌پزشک اطلاع دهید؛ چون ممکن است ایمپلنت دندان برای شما مناسب نباشد که در این صورت باید از روش‌های دیگر برای جایگزینی دندان استفاده کنید.

۲. کشیدن دندان

مرحله دوم قبل از کاشت، کشیدن دندان است. در این مرحله دندان‌پزشک چند روز قبل از ایمپلنت یا همان روز، با تزریق بی‌حس‌کننده دندان موردنظر را می‌کشد. گاهی اوقات دندان‌پزشک پس از کشیدن دندان برای شما آنتی‌بیوتیک‌هایی تجویز می‌کند تا حین انجام مراحل ایمپلنت دندان احتمال وقوع عفونت را بگیرد. برای بهبودی سریع‌تر و کاهش درد چند نکته را بعد از کشیدن دندان رعایت کنید:

  • سیگار نکشید.
  • از نی استفاده نکنید.
  • آب دهان خود را قورت دهید و از پرتاب‌کردن آن به بیرون بپرهیزید.

۳. پیوند استخوان

اگر پس از معاینه مشخص شود که بیمار استخوان کافی در فک برای جای‌گذاری ایمپلنت ندارد، در این صورت دندان‌پزشک پیوند استخوان را انجام می‌دهد. پیوند استخوان سبب افزایش استحکام و محافظت از ایمپلنت هنگام جویدن غذا می‌شود. مراحل پیوند استخوان به‌وسیله استخوان فرد، بافت انسانی، بافت حیوانی و مواد مصنوعی صورت می‌گیرد. پس از این پیوند باید تا زمان بهبودی کامل استخوان صبر کرد تا استخوان استحکام کافی برای انجام مراحل ایمپلنت را به دست آورد.

شاید برای شما جالب باشد: قیمت ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان چیست؟

مراحل ایمپلنت دندان چیست؟

مراحل ایمپلنت دندان شامل جراحی و جای‌گذاری ایمپلنت، قراردادن اباتمنت و روکش موقت، قالب‌گیری و در آخر استفاده از روکش دائم روی ایمپلنت دندان است. بعد از گذشت ۵ ماه از زمان پیوند استخوان، مراحل زیر را طبق جدول برای تکمیل کاشت ایمپلنت دندان انجام می‌دهیم.

مطلب پیشنهادی: بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران چه کسی است؟

مراحل ایمپلنت دندان

کاشت فیکسچر

ایجاد شکاف در لثه

قراردادن فیکسچر یا پایه دندان در داخل لثه

قالب‌گیری و نصب اباتمنت

اتصال اباتمنت به فیکسچر

کاشت تاج موقت

قراردادن تاج موقتی روی پایه دندان

تاج موقت باید متناسب با فک بیمار باشد.

قراردادن تاج دائمی ایمپلنت

در مرحله آخر پس از گذشت یک ماه از کاشت تاج موقت، زمان کاشت تاج دائمی ایمپلنت است.

قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد؟

قالب گیری ایمپلنت چند مرحله دارد؟

از اجزای مختلفی جهت قالب‌گیری ایمپلنت استفاده می‌شود، از جمله این اجزا عبارتند از:

  • سینی قالب‌گیری
  • مواد قالب‌گیری

حال که با اجزای قالب‌گیری آشنا شدید، نوبت آشنایی با انواع روش‌های قالب‌گیری است. برای انجام مراحل ایمپلنت ۲ نوع روش وجود دارد که پزشک طبق معیارهایی مانند نوع اباتمنت و نحوه قرارگیری آن، یکی از روش‌ها را برمی‌گزیند. انواع روش‌های قالب‌گیری شامل موارد زیر هستند:

قالب گیری دندان

قالب گیری با سینی بسته

قالب‌گیری با سینی بسته از شیوه‌های رایج قالب‌گیری است؛ مراحل این روش عبارتند از:

  • در روش تری بسته، ابتدا اباتمنت قالبی درون ایمپلنت قرار می‌گیرد و سپس فرایند قالب‌گیری انجام می‌شود.
  • بعد از اتمام قالب‌گیری و خارج‌کردن مواد از دهان، اباتمنت‌ها همچنان باقی می‌مانند.
  • در مرحله بعد، اباتمنت از روی ایمپلنت برداشته می‌شود و روی آنالوگ ایمپلنت قرار می‌گیرد. نکته مهم حین انجام مراحل ایمپلنت دندان چرخش صحیح اباتمنت روی قالب است.
  • گرانروی مواد قالب‌گیری باید به‌صورتی باشد که حین فرایند خارج‌کردن قالب از دهان و قرارگیری اباتمنت پاره نشود. زیرا اگر مواد بیش از اندازه سنگین باشند در داخل دهان پاره می‌شوند و هنگام قرارگرفتن اباتمنت به علت سفتی، بازدهی قالب‌گیری را پایین می‌آورند.

قالب گیری با سینی باز

تری باز به‌عنوان شیوه دقیق قالب‌گیری شناخته می‌شود؛ مراحل ایمپلنت در سینی باز به شرح زیر است:

  • در این روش، اباتمنت به علت داشتن پین بلند از سینی قالب‌گیری بیرون می‌زند.
  • در تری باز برخلاف تری بسته قبل از برداشتن قالب، قفل اباتمنت باز شده و پین بلند برداشته می‌شود.
  • اباتمنت‌های مورد استفاده در روش تری باز، دارای شیارهای عمیق‌تری بوده که مواد قالب‌گیری را به‌خوبی قفل می‌کند.
  • در این روش از یک ماده سفت با گرانروی بالا برای قالب‌گیری استفاده می‌کنند تا مواد قالب‌گیری در تکیه‌گاه سینی باز در یک‌جهت به طور دقیق قفل شوند.
  • ماده مورد استفاده باید در عین سفتی، سبک باشد؛ زیرا سنگینی مواد باعث ایجاد چین‌خوردگی شده و بر روی دندان‌های مجاور تأثیر می‌گذارد.
  • در روش سینی باز ممکن است از سینی‌های سفارشی ساخته شده در آزمایشگاه یا سینی استوک استفاده کنند. سوراخی‌‌هایی در این سینی‌ها وجود دارد که امکان خروج پین را از مواد قالب‌گیری فراهم می‌کند.

مراحل ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو، همانند مراحل ایمپلنت صورت می‌گیرد؛ ولی با این تفاوت که به‌دقت و ظرافت بیش‌تری نیاز دارد تا زیبایی و طبیعی بودن دندان حفظ شود. چون دندان‌های جلویی آشکار هستند اغلب از روش ایمپلنت فوری برای جایگزینی دندان استفاده می‌کنند.

پیشنهاد برای مطالعه: ایمپلنت دندان جلو

مراحل ایمپلنت دندان جلو

مراحل ایمپلنت دندان جلو

عکس سی‌تی‌اسکن از دندان برای اطمینان از استحکام استخوان فک

بررسی نتایج عکس‌برداری توسط پزشک برای انتخاب نوع روش انجام کاشت دندان، محل قرارگیری ایمپلنت، عمق و زاویه فیکسچر

در صورت نیاز انجام پیوند استخوان

نصب فیکسچر تیتانیومی در استخوان فک

انتظار ۶ الی ۸ ماهه برای جوش‌خوردن استخوان فک با ایمپلنت و استحکام ریشه ایمپلنت (فیکسچر)

قراردادن اباتمنت ساخته شده با تیتانیوم، پرسلین یا روکش طلا

کاشت تاج دندان به‌دست‌آمده از پرسلین و آلیاژ دندان

مراحل ایمپلنت چقدر طول می‌کشد؟

تمام مراحل ایمپلنت از نصب فیکسچر تا کاشت تاج دائمی به ۲ الی ۶ ماه زمان، متناسب با شرایط بیمار نیاز دارد. گاهی اوقات طول مدت پروسه کاشت دندان به یک سال نیز می‌رسد. از جمله مواردی که روی زمان ایمپلنت تأثیر می‌گذارد، شرایط استخوانی فک و جسمی بیمار هستند که ممکن است شخص متقاضی نیاز به پیوند استخوان داشته باشد.

نتیجه گیری مقاله مراحل ایمپلنت

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده که سازگار با استخوان فک است و به‌راحتی درون آن مستحکم می‌شود. ایمپلنت‌ها با عمر طولانی و دوام بالا جایگزین دائمی دندان‌های ازدست‌رفته هستند. بهتر است بلافاصله پس از کشیدن دندان مراحل ایمپلنت انجام شود؛ زیرا اگر مدت‌زمان زیادی از کشیدن دندان‌ها بگذرد امکان تحلیل‌رفتن استخوان فک وجود دارد. در صورت کمبود تراکم استخوان، دندان‌پزشک پیوند استخوان را انجام می‌دهد. کاشت و ایمپلنت دندان بسته به شرایط بیمار ۲ الی ۶ ماه طول می‌کشد.

سوالات متداول

چه اتفاقاتی قبل و بعد از جراحی ایمپلنت می‌افتد؟

مراحل ایمپلنت شامل انجام سی‌تی‌اسکن، ارزیابی ساختار و کیفیت استخوان فک، تزریق بی‌حس‌کننده، کشیدن دندان، پیوند استخوان در صورت نیاز، قراردادن ایمپلنت با مته، کارگذاشتن کلاه هلینگ روی ایمپلنت، قرار دادن اباتمنت دندان، جای‌گذاری دندان موقت در مدت‌زمان بهبودی، آزمایش ایمپلنت دندان پس از ۲ الی ۶ ماه، قالب‌گیری، ساخت ایمپلنت دائمی و در آخر اتصال تاج دندان است.

مدت بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت انجام داد؟

اگر سلامت استخوان فک توسط پزشک تأیید شود؛ بلافاصله پس از کشیدن دندان یا ۳ هفته بعد می‌توان مراحل ایمپلنت را انجام داد.

آیا از ایمپلنت دندان برای کل فک نیز می‌توان استفاده کرد؟

بله. از ایمپلنت دندان می‌توان برای جایگزینی کل دندان‌های فک و چندین دندان کنار هم استفاده کرد.

چرا یک دوره انتظار ۳-۶ ماهه برای ساخت ایمپلنت وجود دارد؟

ایمپلنت دندان از طریق القای استخوانی (osteoinduction) به استخوان جوش میخورد و مستحکم می‌شود. مدت‌زمان این دوره باتوجه‌به کیفیت استخوان افراد متغیر است.

اگر استخوان کافی برای ایمپلنت نداشته باشم چه اتفاقی می‌افتد؟

ازآنجایی‌که جراحی ایمپلنت روی استخوان فک انجام می‌شود باید استخوان، استحکام کافی را داشته باشد. در صورت عدم تراکم استخوان در اطراف گردن ایمپلنت، از طریق پیوند استخوان این کمبود را جبران می‌کنند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *