عمل ترمیمی بینی چگونه است؟ (کاربرد ها + مراقبت های بعد آن)
برخی از افراد پس از اولین عمل بینی، به نتیجه مطلوب خود نمیرسند؛ به همین دلیل برای رفع نواقص ظاهری و یا بهبود عملکرد بینی، به عمل ترمیمی بینی نیاز پیدا میکنند. البته عمل بینی ترمیمی نسبت به عمل اول، با دقت و ظرافت بیشتری انجام میشود. جراحی ترمیمی بینی با هدف رفع ایراداتی انجام میگیرد، که یا در اثر جراحی اولیه بینی به وجود آمدهاند و یا در عمل اولیه به صورت کامل برطرف نشده اند. چنان چه این مشکلات، خفیف و جزئی باشند، عمل بینی برای بار دوم به کمک بیحسی موضعی و به صورت سرپایی در مطب انجام میشود.
اما اگر ایرادات شدیدتر باشند و برای اصلاح آنها نیاز به تغییرات بیشتری باشد، عمل بینی ثانویه بعد از بیهوشی عمومی بیمار انجام میگیرد. برعکس عمل بینی نیمه فانتزی و فانتزی، کاربرد های عمل ترمیمی بینی معمولا رفع مشکلاتی نظیر عدم تقارن سوراخهای بینی، افتادگی نوک بینی، انحراف در تیغه بینی که در جراحی بینی اولیه رفع نشده است، مشکلات تنفسی که در اثر جراحی اولیه ایجاد شدهاند و… از این نوع هستند. چنان چه شما یا یکی از نزدیکانتان قصد جراحی ترمیمی بینی را دارید؛ این مقاله برای شماست، تا انتها با ما همراه باشید.
در چه مواردی به عمل ترمیمی بینی نیاز است؟
انتخاب یک جراح ماهر و با تجربه در جراحی اولیه بینی بسیار اهمیت دارد و میتواند در نتیجه نهایی عمل تاثیر بسیاری داشته باشد. در برخی موارد در اثر عدم مراجعه به یک جراح ماهر و یاعدم مراقبتهای صحیح توسط بیمار پس از عمل بینی، مشکلاتی به وجود میآید که برای رفع این مشکلات باید برای عمل ترمیمی بینی اقدام کرد. اگر ساکن تهران هستید بهتر است به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید. به طور کلی در موارد زیر، بیمار به عمل بینی ترمیمی نیاز پیدا میکند:
مشکلات تنفسی
گاهی ممکن استعدم تجربه یا مهارت جراح، موجب وارد شدن صدماتی به ساختار بینی و بسته شدن راه تنفسی در جراحی بینی اولیه شود. این موضوع فرد را با مشکلات تنفسی نظیر صدای خس خس در هنگام نفس کشیدن یا از کار افتادن حس بویایی مواجه میکند. برای رفع این مشکل باید عمل ترمیمی بینی انجام داد.
اغراق در عمل و ایجاد ظاهری غیر طبیعی
فرد با انجام عمل بینی به دنبال رفع نواقص ظاهری بینی و زیباتر دیده شدن است، اما متاسفانه بعضی از پزشکان به علت آشنا نبودن با علم زیباییشناسی، تغییراتی اغراقآمیز در بینی فرد ایجاد میکنند. در این موارد فرد تصمیم میگیرد که عمل بینی ثانویه انجام دهد.
افتادگی نوک بینی
گاهی به دلیل عدم تقویت غضروفهای بینی توسط پزشک در حین عمل بینی اولیه، نوک بینی پس از گذشت زمان به تدریج دچار افتادگی شده و ظاهر فرد را زشت میکند؛ برای رفع این مشکل نیاز به عمل ترمیمی بینی وجود دارد.
برطرف نشدن قوز بینی
بعضی از افراد پس از عمل متوجه باقی ماندن قوز بینی وعدم رفع کامل آن در جراحی بینی میشوند؛ عمل ترمیمی بینی به برطرف کردن کامل قوز بینی کمک میکند.
نامتقارن بودن حفرههای بینی
برای همه افراد تقارن سوراخهای بینی پس از عمل مهم است و در زیبایی بینی نیز نقش زیادی ایفا میکند. البته بعضی اوقات نمیتوان کاملا سوراخهای بینی را متقارن کرد، اما یک جراح ماهر میتواند تا حد ممکن این تقارن را ایجاد کند. عدم تقارن بینی موجب میشود که افراد به عمل بینی برای بار دوم نیاز پیدا کنند.
بزرگ باقی ماندن بینی
هدف برخی افراد از انجام عمل ترمیمی بینی، کوچک کردن اندازه بینی است که در عمل اولیه به اندازه کافی کوچک نشده است.
نازکی تیغه بینی
اگر در عمل جراحی بینی، تیغه بینی بیش از حد باریک و نازک شود، علاوه بر ایجاد ظاهری نامتعارف منجر به مشکلات تنفسی برای بیمار خواهد شد؛ با عمل ترمیمی بینی و از طریق تقویت غضروفها میتوان این مشکل را برطرف کرد.
ایجاد اسکار داخلی یا خارجی
یکی از مشکلات بزرگ که در اثر جراحی نامناسب بینی وعدم مهارت جراح ایجاد میشود، اسکار روی کلوما یا زخمهای داخلی و خارجی بینی است. این زخمها منجر به برآمدگی یا فرورفتگیهایی بر روی بینی میشوند و ظاهر بینی را زشت میکنند. پزشک جراح با جراحی ترمیمی بینی این مشکل را رفع میکند.
انحراف تیغه بینی
گاهی در عمل اول، انحراف تیغه بینی رفع نشده است؛ گاهی نیز این انحراف یا کج شدن بینی در اثر عمل اولیه توسط یک پزشک غیر متخصص یا سهل انگاری در مراقبتهای پس از عمل، توسط بیمار ایجاد میشود. عمل ترمیمی بینی این مشکل را نیز برطرف میکند.
زیاد شدن فاصله بین سوراخهای بینی
چنان چه پزشک جراح در حین عمل، تناسب را رعایت نکند و از علم زیباییشناسی آگاه نباشد، ممکن است فاصله بین سوراخهای بینی بیش از حد طبیعی و معمول شود و فرد از این بابت، احساس خوشایندی نداشته باشد. عمل ترمیمی بینی راهی برای رفع این فاصله زیاد است.
ایجاد فیبروز بینی
پس از عمل جراحی بینی، به دلیل آسیب وارد شده به پوست، پوست شروع به ترمیم خود میکند و برای ترمیم بافتی به نام فیبروز تشکیل میشود. چنان چه بینی بیش از حد کوچک شود، اندازه بافت فیبروز نیز بیش از حد نرمال خواهد بود. این امر باعث ایجاد گوشت اضافی و بدنما شدن بینی فرد میشود. در این مواقع بیمار برای رفع فیبروز به عمل ترمیمی بینی نیاز پیدا میکند.
نامتناسب بودن پرههای بینی
از دیگر مشکلات متداول پس از عمل، بالا و پایین بودن پرههای بینی میباشد. این مشکل به دلیلعدم تسلط جراح به کار خود و رعایت نکردن تقارن در هنگام عمل اتفاق میافتد. در عمل ترمیمی بینی این مشکل برطرف خواهد شد.
ایجاد حالت گیرهای بینی
ممکن است به دلیل یک جراحی نامناسب، غضروفهای کناری بینی فرورفته شوند و به خصوص در هنگام تنفس حالت گیرهای یا پانچ پیدا کنند؛ برای برطرف کردن این مشکل میتوان عمل بینی ثانویه انجام داد.
چه ایراداتی با عمل بینی ترمیمی برطرف میشود؟
ایراداتی که میتوان با عمل بینی ترمیمی، آنها را برطرف کرد، عبارتند از:
قوز بینی که در جراحی اولیه به طور کامل رفع نشده است.
افتادگی نوک بینی که به علت عدم تجربه و مهارت جراح ایجاد شده است.
برجستگی بیش از حد ایجاد شده بر روی نوک بینی در اثرعدم تسلط جراح به علم زیباییشناسی
زاویه و فاصله بیش از حد نوک بینی با لب بالایی که در جراحی اولیه ایجاد شده است.
کوتاه شدن بیش از حد نوک بینی
هرگونهعدم تقارن در سوراخهای بینی یا نامتناسب بودن پرههای بینی در اثر جراحی نامناسب
باریک شدن بیش از اندازه تیغه بینی
پیوند غضروف در جراحی ترمیمی بینی چیست؟
برخی بینیها به خصوص بینیهای گوشتی، دارای غضروف ضعیفی هستند. در چنین مواردی برای رفع نواقص ظاهری و اهداف زیبایی و عملکردی، جراح به پیوند غضروف در جراحی ترمیمی میپردازد. برای این کار از غضروف گوش یا دندههای خود بیمار برداشته شده و به بینی پیوند زده میشود.
چه افرادی برای عمل ترمیمی بینی اقدام میکنند؟
به طور کلی، افرادی که برای عمل ترمیمی بینی اقدام میکنند باید از وضعیت سلامت عمومی خوبی برخوردار باشند، دخانیات و الکل مصرف نکنند و انتظارات تخیلی و غیر واقعی از عمل بینی نداشته باشند. بیمارانی که تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار گرفتهاند و از نتیجه عمل راضی نیستند، یا جراحی بینی اولیه، باعث ایجاد مشکلات تنفسی برای انها شده است؛ داوطلب خوبی برای جراحی ترمیمی بینی هستند.
بیماران از عمل ترمیمی بینی چه انتظاراتی داشته باشند؟
برای اینکه از نتیجه عمل ترمیمی بینی راضی باشید؛ باید انتظارات غیر واقعی را از ذهن خود دور کنید و واقع بینانه برخورد کنید. به عنوان مثال اگر در اثر جراحی بینی اولیه، بینی شما بیش از حد کوچک یا سربالا شده است، حتی در صورت مهارت و تخصص جراح، نمیتوان آن را کاملا به فرم دلخواه شما در آورد.
بهترین زمان برای اقدام به عمل بینی ثانویه چه زمانی است؟
بهتر است حداقل به مدت یک سال پس از عمل اولیه بینی، به بینی اجازه بهبود و ترمیم دهید و منتظر بمانید. برای اینکه بینی به فرم تثبیت شده خود برسد و در حالت درستی قرار بگیرد، نیاز به گذشت زمان دارد. بنابراین عجله نکنید و حداقل یک سال پس از جراحی بینی اولیه، نسبت به انجام عمل ترمیمی بینی اقدام کنید. فراموش نکنید، برطرف شدن کامل ورم بینی و بهبود یافتن زخمها و بازسازی ساختار بینی نیاز به زمان دارد.
نکات مهم قبل از عمل بینی ثانویه
رعایت برخی نکات قبل از عمل بینی ثانویه، موجب تاثیر مثبت در نتیجه جراحی بینی ترمیمی خواهد شد؛ این نکات به شرح زیر هستند:
حداقل باید یک سال اززمان جراحی بینی اولیه گذشته باشد.
چنان چه بعد از گذشت یک سال، همچنان احساس میکنید بینی شما دچار مشکل است، برای انجام عمل ترمیمی بینی میتوانید اقدام کنید.
در انتخاب جراح بینی ماهر و با تجربه که از دانش تخصصی بالایی برخوردار است، خوب دقت کنید.
در هنگام انتخاب جراح بینی، سوابق و نمونه کارهای قبلی اور را بررسی کنید.
با پزشک خود کاملا در مورد انجام عمل بینی ترمیمی و نیاز خود به انجام این عمل، مشورت کنید و انتظارات خود را با او در میان بگذارید.
در روز عمل ناشتا باشید و یک نفر همراه با خود داشته باشید.
مراقبتهای ضروری بعد از جراحی ترمیمی بینی
از مراقبتهای ضروری پس از عمل ترمیمی بینی میتوان به موارد زیر پرداخت:
تا مدتی که پزشک معین میکند سر خود را در هنگام استراحت بالا نگه دارید .
فعالیتهای سنگینی را که باعث افزایش فشار خون و خونرسانی به بینی میشود، کاهش دهید؛ زیرا موجب خونریزی بینی خواهد شد.
زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار میگیرید، حتما از کرمهای ضدآفتاب با اس پی اف مناسب استفاده کنید.
بهتر است تا هنگام بهبودی کامل در مکانهای شلوغ و پر رفت و آمد قرار نگیرید.
سعی کنید استراحت کافی داشته باشید.
چسب بینی را به طرز صحیح استفاده کنید.
از خوردن غذاهای چرب، سنگین و پر ادویه دوری کنید.
در صورت احساس درد، میتوانید برای تسکین از مسکنهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
هزینه عمل بینی ترمیمی یا ثانویه در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟
هزینه عمل بینی ترمیمی در سال ۱۴۰۲ در تهران یا شهرستان ها، به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال اینکه ایرادات و مشکلات موجود در بینی چقدر است و جراحی به چه میزانی پیچیده یا سادهتر است در تعیین هزینه عمل بینی موثر خوراهد بود. همچنین میزان دستمزد پزشکان با توجه به تجربه و تخصص آنها متفاوت است. علاوه بر این استفاده از پیوند غضروف یاعدم نیاز به این پیوند، در هزینه نهایی عمل موثر است.
سوالات متداول
چه افرادی نیاز به عمل بینی ترمیمی دارند؟
افرادی که پس از عمل جراحی اولیه بینی، برخی مشکلات بینی آنها رفع نشده است و یا دچار مشکلاتی مانند باریک شدن بیش از حد تیغه بینی، عدم تقارن سوراخهای بینی، بالا و پایین بودن حفرههای بینی، بزرگ بودن نوک بینی، بیش از حد کوچک یا سربالا شدن بینی، بافت فیبروز، ایجاد اسکار، مشکلات تنفسی و… شده اند، میتوانند به کمک جراحی ترمیمی، مشکلات بینی خود را اصلاح کنند.
زمان مناسب برای انجام عمل ترمیمی بینی چه هنگامی است؟
از آنجایی که رفع کامل ورم بینی و بهبود ساختار بینی به زمان نیاز دارد، حداقل باید یک سال از زمان عمل اولیه بینی گذشته باشد، تا بتوان برای رفع مشکلات، عمل ثانویه انجام داد.
جمعبندی
برخی از افراد پس از انجام عمل بینی، به نتیجه دلخواه خود نمیرسند و یا در اثر یک جراحی نامناسب، دچار مشکلات ظاهری و ساختاری در بینی خود میشوند. در این موارد میتوان به کمک عمل بینی ترمیمی، مشکلات ایجاد شده را اصلاح کرد. از آنجایی که عمل ترمیمی از حساسیت و پیچیدگی ویژهای برخوردار است، مهم است که در انتخاب جراح خود بسیار دقت داشته باشید تا علاوه برعدم درمان مشکلات قبلی، دچار عوارض جبران ناپذیر بعدی نشوید.