ترمیم دندان های شکسته و روش های آن

یکی از مشکلاتی که می­تواند علاوه بر احساس درد شدید، باعث زشت شدن چهره شما شده و زیبایی لبخندتان را تحت تاثیر قرار دهد، وجود دندان‌های شکسته یا لب پر شده است. همچنین اگر دندان‌های شکسته در فک بالا و جلو قرار داشته باشند‌‌، این مشکلات ظاهری بیشتر خود را نشان خواهند داد. از طرف دیگر با شکستن دندان‌ها شرایط برای پوسیدگی و خرابی آن‌ها بیشتر فراهم می‌شود. بنابراین عدم ترمیم این نوع دندان‌ها کم کم باعث از بین رفتن کامل دندان خواهد شد.

با توجه به موارد ذکر شده، می‌توان گفت ترمیم دندان های شکسته یا (repair broken tooth) از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در اسرع وقت دندان‌های شکسته را با استفاده از روش‌های مخصوص ترمیم کرد. در این نوشته از زیباشیم به هر آن‌چه که باید در رابطه با ترمیم دندان های شکسته بدانید، می پردازیم، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

عوامل موثر بر شکسته شدن دندان ‌ها

برخی مواقع خوردن غذاهای سفت مثل آبنبات یا شکستن آجیل و… یا برخورد دندان با جسم سخت منجر به شکستن دندان‌ها می‌شود. اما علاوه بر این عوامل، برخی عوامل دیگر نیز در شکستن دندان‌ها موثر هستند که در ادامه به این عوامل می‌پردازیم:

تصادف یا آسیب ورزشی:

برخی اوقات به علت تصادف یا آسیب‌های ورزشی، ممکن است به دندان‌ها ضربه‌‌های محکمی وارد شود و این حوادث با تضعیف ساختار دندان‌ها آن‌ها را شکننده می‌کنند. با توجه به اینکه شدت ضربه چقدر است، آسیب دیدگی می‌تواند از یک ترک سطحی تا یک شکستگی کامل متغیر باشد.

وجود حفره‌ خشک:

گاهی شکستن دندان به علت پوسیدگی و وجود یک حفره در دندان ایجاد می‌شود. پوسیدگی می تواند باعث تضعیف ساختار دندان شود.

دندان قروچه کردن:

برخی مواقع دندان قروچه غیر ارادی با شدت بالا در شب، باعث شکستگی‌ های ریز در مینای دندان شده و می‌تواند در طولانی مدت موجب شکستگی دندان ها شود.

مال اکلوژن:

هر گونه نامرتبی در دندان ­ها و چینش آن‌ها نوعی مال اکلوژن است، به عنوان مثال هر نوع بیرون زدگی، جلوزدگی و یا عدم ترتیب درست دندان‌ها می­تواند باعث ایجاد شکستگی شود. این مشکل نظیر دندان قروچه؛ در زمان فشارهای عصبی یا فشار در اثر غذا خوردن، باعث آسیب و ساییدگی مینای دندان شده و در نهایت دندان می‌شکند.

عوامل موثر بر شکسته شدن دندان ‌ها

مزایای ترمیم دندان های شکسته چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ترمیم دندان های شکسته بسیار اهمیت دارد. از مزایای رسیدگی و ترمیم دندان های شکسته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام ترمیم دندان باعث حفظ عملکرد درست و طبیعی دندان‌ها خواهد شد و این امر، غذا خوردن را آسان می‌کند.
  • ترمیم دندان های شکسته موجب حفظ ساختار دندان شده و از آسیب بیشتر و از بین رفتن کامل آن جلوگیری می‌کند.
  • این کار مانع از ایجاد عفونت و پوسیدگی در دندان‌های سالم اما شکسته شده و از تورم لثه جلوگیری می‌کند.
  • ترمیم دندان های شکسته باعث افزایش زیبایی صورت شده و لبخندی زیبا برای شما ایجاد می‌کند. این امر موجب افزایش اعتماد به نفس فرد شده و در فعالیت ­های اجتماعی او تاثیرگذار خواهد بود.

روش های ترمیم دندان شکسته چگونه است؟

روش‌های متعددی برای ترمیم دندان های شکسته وجود دارد و بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران بر اساس نوع و میزان شکستگی، بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب می‌کند. از میان روش‌های ترمیم دندان شکسته می­توان موارد زیر را بیان کرد:

۱.استفاده از روکش ونیر

چنان چه شکستگی دندان در فک بالایی یا پایینی و در دندان های جلو رخ داده باشد، استفاده از روکش ونیر بهترین راه برای ترمیم است. این روکش های ترمیمی دندان به شکل نوعی لایه نازک روی دندان ها قرار گرفته و آن‌ها را ترمیم می‌کنند. این امر موجب جلوگیری از پیشرفت میزان آسیب دیدگی دندان شده و از ایجاد هرگونه التهاب و عفونت ممانعت می‌کند. این روش در حدود یک الی دو هفته طول می‌کشد و دندانپزشک با استفاده از چسب مخصوص روکش ونیر را به دندان متصل می کند.

۲.پر کردن دندان شکسته (باندینگ)

برخی اوقات شکستگی در بخشی از مینای دندان به شکل ایجاد یک سوراخ بزرگ یا کوچک، اتفاق می‌افتد و به دنبال آن با جمع شدن مواد غذایی، پوسیدگی دندان و عفونت رخ می‌دهد. در این موارد بهترین راه ترمیم، استفاده از نوعی مواد مخصوص شامل رزین برای پر کردن مینای دندان است. این روش کاربردی در علم دندانپزشکی، باندینگ نام دارد. در این روش به انجام جراحی نیازی نیست و برای چسباندن رزین به محل شکستگی از ژل و مایع چسبنده، استفاده می­شود. البته در پایان با استفاده از پرتوی فرابنفش، رزین کاملا به دندان متصل شده و سفت می‌شود.

روش های ترمیم دندان شکسته چگونه است؟

۳.ترمیم دندان شکسته توسط کانال ریشه

یکی از روش های متداول ترمیم دندان های شکسته، ایجاد کانال ریشه است. با این روش درمانی می توان اکثر شکستگی‌های عمیق را ترمیم کرده و وضعیت دندان را بهبود بخشید. از آن جایی که ایجاد شکستگی به تدریج به طرف مغز یا پالپ دندان پیشروی می‌کند، باعث آسیب ریشه دندان خواهد شد. به همین دلیل دندانپزشک با ایجاد یک کانال به سمت ریشه دندان، پالپ‌های آلوده را از دندان خارج کرده و داخل دندان را تمیز می‌کند. در نهایت با به بهره گیری از مواد پر کننده، تاج دندان پوشیده شده و شکستگی ترمیم می‌شود.

۴.کشیدن دندان­‌های شکسته و کاشت ایمپلنت دندان

گاهی شدت صدمات و شکستگی دندان‌ها در برخی بیماران به اندازه‌ای است که از طریق روش‌های ذکر شده نمی‌توان شکستگی را ترمیم کرده و آسیب دندان را برطرف نمود. در مواقعی که شکستگی دندان‌ها به صورت عمیق رخ می‌دهد، دندانپزشک دندان آسیب دیده را کشیده و با کاشت ایمپلنت، آن را ترمیم می‌کند. در این روش ابتدا دندان شکسته طی یک جراحی، کشیده شده و سپس پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک جای می گیرد. به دلیل ماندگاری و کیفیت بالای این روش، امروزه بسیار پرطرفدار است و افراد بسیاری ترجیح می‌دهند از ایمپلنت دندان استفاده کنند.

۵.استفاده از تاج دندان

چنان‌چه بخشی بزرگ از دندان شکسته یا پوسیده شده باشد، استفاده از تاج دندان گزینه‌ای عالی برای برای ترمیم دندان محسوب می‌شود. در این روش، بخش شکسته یا ساییده شده دندان برش داده شده و پس از اینکه ساختار دندان بهبود یافت، تاج دندان بر روی آن قرار داده می‌شود. تاج‌های دندان شامل دو نوع سرامیکی و رزینی هستند و بسته به نوع دندان و شرایط بیمار، دندانپزشک تشخیص خواهد داد که از کدام نوع برای بیمار استفاده شود.

انواع شکستگی دندان

از انواع شکستگی دندان می‌توان موارد زیر را شرح داد:

شکستگی کاسپ دندان:

این نوع شکستگی در هنگام آسیب دیدن بخش جونده‌ی دندان رخ می‌دهد. معمولا در این نوع شکستگی، هزینه ترمیم بیشتر خواهد بود. این نوع شکستگی دندان درد شدیدی به همراه ندارد.

ترک خوردن دندان:

هنگامی که ترک و خراش در سطح دندان ایجاد شده و به ریشه برسد، به آن ترک دندان اطلاق می شود. اگر در درمان ترک دندان تعلل کنید، دندان به طور کلی از بین می‌رود و راهی به جز کشیدن آن نخواهید داشت.

دندان نصف شده:

چنا‌چه ترک ایجاد شده در دندان درمان نشود و به آن فشار وارد شود، به مرور موجب نصف شدن دندان می‌شود.

شکستگی عمودی ریشه:

این نوع شکستگی به طور معمول با علائم خاصی همراه نیست و در آن امتداد شکستگی از ریشه به سمت سطح دندان است. برخی علائم که می‌توان به کمک آن به این نوع شکستگی پی برد، شامل ملتهب شدن لثه و استخوان می باشد.

خطوط شکستگی‌های مینایی:

از خفیف‌ترین انواع شکستگی، می‌توان به خطوط شکستگی‌های مینایی اشاره کرد. در این نوع شکستگی، فقط مینای دندان متاثر می‌شود. معمولا با درد خاصی همراه نیست ولی موجب کاهش زیبایی دندان می‌شود. همچنین در صورت عدم ترمیم شکستگی دندان ها به مرور باعث شکستن کامل دندان خواهد شد.

قیمت ترمیم شکستگی دندان

بسته به اینکه شکستگی دندان از چه نوعی باشد و همچنین میزان آن چقدر است، دندانپزشک از روش مناسب برای ترمیم دندان های شکسته استفاده می‌کند. میزان هزینه ترمیم شکستگی به نوع شکستگی و نوع روش درمانی توسط دندانپزشک بستگی دارد. بنابراین نمی‌توان قیمت ثابت و مشخصی برای آن بیان کرد. هر چه شدت آسیب دیدگی دندان و شکستگی آن بیشتر باشد، طبیعی است که هزینه درمان نیز بیشتر باشد.

در حال حاضر گران‌ترین روش ترمیم دندان­ های آسیب دیده کاشت ایمپلنت است. از سایر عوامل تاثیر گذار در هزینه ترمیم دندان‌ها می‌توان به موقعیت و شهرت کلینیک دندانپزشکی، میزان تخصص و مهارت دندانپزشک و… اشاره کرد.

اما اگر بخواهیم قیمت حدودی برای ترمیم شکستگی دندان بگوییم، می توان گفت از ۸۰۰ هزارتومان تا ۲ میلیون متغیر است.

ترمیم دندان های شکسته و روش های آن

جمع بندی و سوالات متداول

دندان‌ها ممکن است در اثر عوامل متعدد مانند ضربه، برخورد با جسم سخت، دندان قروچه کردن، وجود حفره خشک و… دچار شکستگی شوند. در این زمان ممکن است شما دستپاچه شده و ندانید باید چه کرد. همان طور که در این مقاله گفته شد، روش‌های متعددی برای ترمیم دندان های آسیب دیده و شکسته وجود دارد که بسته به شرایط شما و نوع شکستگی دندانپزشک از روش مناسب استفاده خواهد کرد. هزینه ترمیم دندان های شکسته به میزان شکستگی و نوع آن و روش به کار گرفته شده برای ترمیم آن بستگی دارد و پس از معاینه توسط پزشک مشخص خواهد شد.

عوارض شکستگی دندان کدام است؟

از عوارض شکستگی دندان می‌توان به درد، عفونت، التهاب و خونریزی اشاره کرد. در صورت بروز هر یک از این علائم باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین شکستگی درمان نشده به تدریج منجر به از بین رفتن کامل دندان خواهد شد.

ترمیم دندان های شکسته توسط چه کسی انجام می شود؟

یک دندانپزشک متبحر و باتجربه می‌تواند با توجه به نوع شکستگی دندان و موقعیت شکستگی، مناسب‌ترین روش را برای ترمیم انتخاب کرده و درمان را آغاز نماید. بنابراین در صورت ایجاد هرگونه شکستگی باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *